AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurutulmus portakal kabugu ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kurutulmuş portakal kabuğu ne işe yarar?​

Antioksidan maddeler sayesinde ciltteki yağlanmayı ve lekelenmeyi önleyen portakal kabuğu, doğal bir şekilde cildinizi korumanızı sağlar. Portakal kabuklarının siyah noktayı engelleme, yağlanmayı temizleme ve sivilceleri kurutma özelliği bulunmaktadır.

Portakal kan yapar mı?​

Ayrıca bağışıklık sistemini korur, hücrelerin yenilenmesini sağlar ve bu özellikleriyle kanser rahatsızlıklarına karşı önleyicidir. Portakal kan dolaşımını hızlandırdığı için kalp krizi riskini azaltır. Portakal meyvesi yüksek oranda lif içermektedir.
Kurutulmuş portakal kabuğu nasıl kullanılır?​
Portakal kabuğu kurutma Kuruduktan sonra rondodan geçirerek toz hale getirebilir, kek, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, kurabiye tarifleri gibi tariflerinizde aroma verici olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Yalancı portakal nasıl yenir?​

Yalancı portakal nasıl yenir?
Yalancı portakal yenmemeli, tüketilmemelidir. Ağrı, sızı, romatizma ve kireçlenme için bu meyve ezilip bağlanıyor. Meyvenin içi süt gibidir, kabuğuyla karıştırılırsa merhem kıvamını alır. Eklem ağrısı olan kişiler, akşam sürüp sabah kalktıklarında faydası görülür..

Portakal ile neler yapılabilir?​

Portakal ile neler yapılabilir?
Tam Bir Kış Güneşi Olan Portakal ile Sofranıza Işıltı Katabileceğiniz 17 Mis Kokulu Tarif
- Portakallı Revani Tarifi.
- Portakal Reçeli Tarifi.
- Portakallı Tavuk Sote Tarifi.
- Zeytinyağlı Pırasa Tarifi.
- Portakallı Kurabiye Tarifi.
- Portakallı İrmik Keki Tarifi.
- Portakallı Krep Tarifi.
- Portakallı Tart Tarifi.

Portakal kansızlık yapar mı?​

Prof. Dr. Neriman İnanç, “Aldığımız demirin yararlı olabilmesi için C vitamini içeren besinlerle birlikte tüketmeliyiz. Özellikle C vitamini içeren portakal, ananas ve greyfurt suyu gibi meyve sularının yüksek miktarda protein ve demir içeren bir öğünle birlikte tüketilmesi demir emilimini artırır” diyor.
 
Kurutulmuş portakal kabuğunun faydaları arasında antioksidan maddeler sayesinde ciltteki yağlanmayı ve lekelenmeyi önleme, siyah noktaları engelleme, yağlanmayı temizleme ve sivilceleri kurutma gibi etkiler bulunmaktadır. Ayrıca portakal kabuğu doğal bir şekilde cildinizi korumanıza yardımcı olur.

Portakalın kan yapma özelliği bulunmamaktadır, ancak bağışıklık sisteminin korunmasına, hücrelerin yenilenmesine ve kanser rahatsızlıklarına karşı önleyici olmasına destek olabilir. Portakal aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi riskini azaltabilir ve yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sağlığını destekler.

Kurutulmuş portakal kabuğunu kullanmak için kuruduktan sonra rondodan geçirerek toz haline getirebilir ve kek, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, kurabiye gibi tariflerinizde aroma verici olarak kullanabilirsiniz.

Yalancı portakal adı verilen meyve yenmemeli veya tüketilmemelidir. Bu meyve genellikle ağrı, sızı, romatizma ve kireçlenme gibi durumlar için ezilerek kullanılır. Meyvenin içi süt gibi bir kıvama sahiptir ve kabuğuyla karıştırılarak merhem yapımında kullanılabilir. Eklem ağrısı olan kişiler tarafından akşamları sürülüp sabahları fayda görülebilir.

Portakal ile birçok lezzetli tarif yapılabilir. Örneğin portakallı revani, portakal reçeli, portakallı tavuk sote, portakallı kurabiye, portakallı irmik keki, portakallı krep, portakallı tart gibi tariflerle sofranıza lezzet katabilirsiniz.

Son olarak, aldığınız demirin yararlı olabilmesi için C vitamini içeren besinlerle birlikte tüketmenin önemine dikkat çekilmektedir. Özellikle C vitamini içeren portakal, ananas ve greyfurt gibi meyve sularının yüksek miktarda protein ve demir içeren bir öğünle birlikte tüketilmesi demir emilimini artırabilir.
 
Geri
Üst