AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurutulmuş Mıh Tepesi (Cincile) Mantarı Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kurutulmuş Mıh Zirvesi (Cincile) Mantarı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 avuç kurutulmuş mıh zirvesi mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 cini sarımsak
2 yemek kaşığı un silme
1,5 litre ılık su
100 ml süt
2 kısım kereviz sapı
3 yemek kaşığı arpa şehriye
Pul biber
Karabiber
Tuz

Kurutulmuş Mıh Doruğu (Cincile) Mantarı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan kurutulmuş olan mıh zirvesi mantarımızı evvel uygun bir tencerede bir taşım kaynatıyoruz.
Ayrı bir tencerede tereyağı ile unu karıştırıp unun kokusu çıkına kadar kavuruyoruz.
Mantarımızın suyunu kavurduğumuz un tereyağa yavaş yavaş ekliyoruz. 1 litre suyu da üzerine ekliyoruz.
İnce ince doğradığımız sarımsakları, kereviz sapını tenceremize ekleyelim.
Mantarlarımızı da tencereye ekleyelim. Kaynadıktan sonra arpa şehriyemizi ve 100 ml sütümüzü ekleyelim.
Pul biber, karabiber, tuzumuzu ekleyelim. 20 dk daha kaynatalım.Afiyetler olsun
Kurutulmuş Mıh Doruğu (Cincile) Mantarı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst