Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurutulmus maydanoz nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kurutulmuş maydanoz nasıl yapılır?​

Maydanozlarımızı dallarından ayırıp ayrı bir kapa koyuyoruz, bu işlemde sadece yaprakları kullanıyoruz, bir süzgece alıp güzelce yıkayıp bekletiyoruz suyundan durulandıktan sonra bir sininin üzerine serip kurutuyoruz, kuruttuğumuz maydanozları dilediğimiz bütün yemeklerde kullanabiliriz. Yapan herkese afiyet olsun.

Kurutulmuş maydanoz ne işe yarar?​

Kuru Maydanozun Özellikleri: -Sindirim sistemine iyi gelip, böbrek taşı, bağırsak, idrar yolu enfeksiyonu ve solunum yolu enfeksiyonu ve astım rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir bitkidir. -Neredeyse hiç yağ içermez, hatta vücuttaki yağları yakıcı özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcı olur.
Maydanoz kurusu nedir?
Kurutulmuş maydanoz, taze maydanoz kullanılarak üretilen ve üretim sonucunda elde edilen kurutulmuş üründür.Taze maydanoz kurutulmadan önce yaklaşık -88 civarında su içerir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir.
Kuru maydanoz çayı ne işe yarar?
Maydanoz çayı, vücuttaki ödemleri ve toksinleri hızlı bir şekilde söküp atabilir. Bu sayede kilo vermenize ve başarılı bir detoks gerçekleştirmenize yardımcı olabilir. C vitamini deposu olan maydanoz çayı, özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hasta olma riskinizi azaltabilir.

Kurutulmuş maydanoz çayı nasıl yapılır?​

Her bardak adına yaklaşık olarak bir şeker kaşığı maydanoz yaprağı hazırlanmalıdır. Yapraklar bir demlik içerisine alınarak suyla kaynatılmalıdır. Yapraklar yaklaşık olarak dört dakika boyunca demlenmelidir. Maydanoz yapraklarını süzdükten sonra çay tüketilmeye hazır hale gelecektir.

Maydanoz neden Kurutulmaz?​

Taze maydanoz kurutulmadan önce yaklaşık %83-88 civarında su içerir. Kurutma ile üründeki bu su oranı çok düşük değerlere indirilir.
Börek yaparken yufka arasına ne sürülür?
Açtığınız yufkaları mutlaka dinlendirin ve dinlendirirken güneş ışığından uzak ve üzeri örtülü bir şekilde olmasına özen gösterin. Hazırlarken arasına kat kat tereyağı, soda ya da süt mutlaka sürün.
Börek için sos nasıl yapılır?
Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.
 
Geri
Üst