SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tanımı İçin Materyaller
3 avuç kurutulmuş dilim taze fasulye
Damak zevkinize nazaran kurutulmuş acı sivri biber (mecburi değil)
1 avuç yazdan kurutulmuş dilim patlıcan
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kurutulmuş sebzelerimizi yani fasulye ,patlıcan ve biberleri geniş bir tencereye alıp üzerine su döküp haşlıyoruz güzelce.
Daha sonra suyunu süzüp kenara alıyoruz.
Artık büyük bir tencere yada tavaya sıvı yağımızı alalım.
İnce ince doğradığımız soğanı kavuralım.
Daha sonra salçayı ekleyelim ve salçayı da kavuralım.
Yumurtaları kıralım içine ve hepsini karıştıralım. Yumurta sahanda yumurta üzere tüm kalmasın ezilsin.
Tuz ve pulbiberi ekleyelim acı seviyorsanız çok yakışacaktır. Karıştıralım ve haşlanmış zerzevatları ekleyelim.
Güzelce karıştırın ve 4-5 dakikada zerzevatları kavuralım.
Kavurmamız hazır. Üzerine yoğurt yada sarımsaklı yoğurt dökerekte servis edebilirsiniz.
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 avuç kurutulmuş dilim taze fasulye
Damak zevkinize nazaran kurutulmuş acı sivri biber (mecburi değil)
1 avuç yazdan kurutulmuş dilim patlıcan
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kurutulmuş sebzelerimizi yani fasulye ,patlıcan ve biberleri geniş bir tencereye alıp üzerine su döküp haşlıyoruz güzelce.
Daha sonra suyunu süzüp kenara alıyoruz.
Artık büyük bir tencere yada tavaya sıvı yağımızı alalım.
İnce ince doğradığımız soğanı kavuralım.
Daha sonra salçayı ekleyelim ve salçayı da kavuralım.
Yumurtaları kıralım içine ve hepsini karıştıralım. Yumurta sahanda yumurta üzere tüm kalmasın ezilsin.
Tuz ve pulbiberi ekleyelim acı seviyorsanız çok yakışacaktır. Karıştıralım ve haşlanmış zerzevatları ekleyelim.
Güzelce karıştırın ve 4-5 dakikada zerzevatları kavuralım.
Kavurmamız hazır. Üzerine yoğurt yada sarımsaklı yoğurt dökerekte servis edebilirsiniz.
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı