SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kurutulmuş Bamya Yemeği (Kolajen Kaynağı) Tanımı İçin Materyaller
1 kase kuru bamya
1 kesim tavuk göğsü (300 gram kadar)
1 büyük kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık)
4 yemek kaşığı domates sosu yahut 2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 limon suyu
3 su bardağı sıcak su (Bardak ölçüsü 200 ml)
Haşlamak için :
1, 5 litre sıcak su
1/2 (yarım) limon suyu yahut 2-3 modül limon tuzu
Kurutulmuş Bamya Yemeği (Kolajen Kaynağı) Tanımı Yapılışı
Öncelikle tencereye 1, 5 litre kadar sıcak suyu koyup ocağa alalım.
İçine yarım limon suyu yahut üç dört kesim limon tuzunu ek edip kaynadığında yıkamış olduğumuz kuru bamyayı koyarak 5 dakika kaynatıp ocağı kapatalım. Kendi halinde 15 dakika kadar kabarsın ve yumuşasın.
Tenceremize incecik doğradığımız soğanı ve sıvı yağ koyup ek edelim.
Biraz kavurduktan sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ek edelim (isteyen kırmızı etle de yapabilir. O vakit evvel eti kavurup sonra soğanı ek edeceksiniz)
Etin rengi beyazlaştığında salça, domates sosu, tereyağ, tuz ve pul biberi koyup yeterlice karıştırıp 2 su bardağı sıcak su ve 1 limonun suyunu ek edelim, kaynamaya bırakalım.
Sıcak suda yumuşayan bamyamızı süzgeçte süzelim soğuk suya tutarak şoklayalım ki rengi yeşile dönsün, ocakta kaynayan tenceremize bamyamızı boşaltalım orta ateşte pişmeye bırakalım.
Suyu azaldığında 1 su bardağı sıcak su daha ek edelim. 35 dakika sonunda bamyalar lokum yumuşaklığında pişti.Yemeğimiz nefis oldu. Afiyet olsun.
1 kase kuru bamya
1 kesim tavuk göğsü (300 gram kadar)
1 büyük kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık)
4 yemek kaşığı domates sosu yahut 2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 limon suyu
3 su bardağı sıcak su (Bardak ölçüsü 200 ml)
Haşlamak için :
1, 5 litre sıcak su
1/2 (yarım) limon suyu yahut 2-3 modül limon tuzu
Kurutulmuş Bamya Yemeği (Kolajen Kaynağı) Tanımı Yapılışı
Öncelikle tencereye 1, 5 litre kadar sıcak suyu koyup ocağa alalım.
İçine yarım limon suyu yahut üç dört kesim limon tuzunu ek edip kaynadığında yıkamış olduğumuz kuru bamyayı koyarak 5 dakika kaynatıp ocağı kapatalım. Kendi halinde 15 dakika kadar kabarsın ve yumuşasın.
Tenceremize incecik doğradığımız soğanı ve sıvı yağ koyup ek edelim.
Biraz kavurduktan sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ek edelim (isteyen kırmızı etle de yapabilir. O vakit evvel eti kavurup sonra soğanı ek edeceksiniz)
Etin rengi beyazlaştığında salça, domates sosu, tereyağ, tuz ve pul biberi koyup yeterlice karıştırıp 2 su bardağı sıcak su ve 1 limonun suyunu ek edelim, kaynamaya bırakalım.
Sıcak suda yumuşayan bamyamızı süzgeçte süzelim soğuk suya tutarak şoklayalım ki rengi yeşile dönsün, ocakta kaynayan tenceremize bamyamızı boşaltalım orta ateşte pişmeye bırakalım.
Suyu azaldığında 1 su bardağı sıcak su daha ek edelim. 35 dakika sonunda bamyalar lokum yumuşaklığında pişti.Yemeğimiz nefis oldu. Afiyet olsun.