AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KURUMUŞ BAYAT EKMEK NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ev bütçesine çalışmadan israftan kaçarak katkıda bulunmak mümkündür Eve aldığımız fazla ekmekleri bayatlayınca da kullanmak gerekmektedir Ne yazık ki ülkemizde yılda ortamla 2,1 milyar kadar ekmeyi çöpe atarak hem kendi cebimize hem de ülke ekonomisine büyük zararlar vermekteyiz Bu konumuzda tutumlu ev hanımlarının bayat ekmeklerini nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırdık

5Bayat Ekmek Nasıl Değerlendirilir?
Bayatlamış ekmeği küçük kareler halinde kesip kızartın Soğuması beklendikten sonra kapaklı bir kavanozun içine koyup buzdolabında saklayın Bu ekmekleri çorba servisi yaptığınızda yanında ikram edebilir veya robot yada karıştırıcılar ile öğütüp galeta unu niyetiyle de kullanabilirsiniz

Bayatlayan ekmeğin üzerine su serperek hafiften ıslatıp alüminyum folyoya sarin Sardığınız ekmekleri yaklaşık 510 dakika kadar fırında ısıtın Bu şekilde bayat ekmek yumuşayacak ve neredeyse ilk günkü kadar taze olacaktır

Bir kabin içerisine küçük doğranmış sivri biber, biraz peynir, domates, maydanoz, bir yumurta ve çok az miktarda sıvı yağ ekleyip karıştırın Bayat ekmeği dilimleyin ve bu karışımı üstüne sürüp fırına verin Bu tarifi peynir yerine sucuk ve sosis kullanarakta yapmanız mümkündür Doğrusu sizin mutfaktaki hayal gücünüze bağlı olaraktan çeşitli tatlar oluşturabilirsiniz
 
Geri
Üst