Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurumsal Yasamda resmi ziyaret turleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
50.811
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kurumsal Yaşamda resmî ziyaret türleri nelerdir?​

Kamusal ve kurumsal yaşamda uygulanan resmi ziyaretler; göreve başlama, görevden ayrılma (veda), iş tebrik ve nezaket ziyaretleridir. Bu ziyaretler aşağıda açıklanmıştır.

Muhatap ölmüşse tebligat memuru nasıl hareket etmelidir?​

Muhatap ölmüşse tebligat memuru nasıl hareket etmelidir?
Muhatap ölmüşse veya gösterilen adresten sürekli olarak ayrılmışsa ve yeni adresi de tespit edilememişse tebligat evrakı çıkaran mercie iade edilir. Yeni adres tebliğ memuru tarafından tespit edilmişse ve tebliğ memurunun tevzi bölgesi dahilinde ise belirtilen adrese yapılır.

Resmi toplantılarda masa düzeni nasıl olur?​

Toplantıya yönetecek kişi ya da başkanı masanın protokol sırasına göre ya ortasına , masa dikdörtgen ise baş tarafına oturmalıdır. Toplantı yöneticisinin yanlarına ise unvan ve protokol sıralaması yapılarak oturulmalıdır. Çünkü protokol kurallarına göre hiç kimse öne veya arkaya geçmemelidir.

Resmi ziyaretler nelerdir?​

Resmi ziyaretler nelerdir?
Resmi ziyaretler; göreve başlama ziyareti, tebrik ziyareti, iş (çalışma) ziyareti ve veda ziyaretidir.

Resmi davetler nelerdir?​

Resmi davetler, ulusal gün ve bayramlarda; uluslararası veya kurumlararası kongre, konferans veya toplantılarda; devlet ve hükümet adamlarının, kordiplomatik mensuplarının ve yabancı konukların ziyafetlerinde ya da kurumun kuruluş yıldönümü, önemli bir başarısı veya bir kutlama vesilesi ile düzenlenir.

Muhatap ölürse tebliğ memuru ne yapar?​

Muhatap ölürse tebliğ memuru ne yapar?
(2) Muhatap ölmüşse veya gösterilen adresten sürekli olarak ayrılmış ve yeni adresi de tebliğ memurunca tespit edilememişse tebligat evrakı, tebligatı çıkaran mercie geri gönderilir. (3) Yeni adres, tebliğ memuru tarafından tespit edilmişse bu adres, tebliğ mazbatasındaki mahsus yerine ve tebliğ evrakındaki adresin …

Memur eliyle tebligat nasıl yapılır?​

Memur aracılığıyla tebligat, tebligatı çıkartan mercinin kendi memuru aracılığıyla yapılabileceği gibi, kolluk vasıtasıyla da yapılabilir. Ancak kolluk vasıtasıyla tebligat yaptırılabilmesi için, tebliği çıkaran mercinin, sebebini de belirtmek suretiyle mahalli mülki idare amirine müracaat etmesi gerekir.

Resmi taşıtlarda oturma düzeni nasıl olmalıdır?​

Resmi taşıtlarda oturma düzeni nasıl olmalıdır?
Resmi taşıtlarda oturma düzeninde protokol sırası; birinci yer arka sağ, ikinci yer arka sol ve üçüncü yer ön sağdır. Resmi taşıta dört kişi binildiğinde, en üst ya da en kıdemli olan, taşıtın arka sağ koltuğuna; ikinci kıdemli arka sol koltuğa; üçüncü kıdemli arka ortaya, en kıdemsiz ön sağ koltuğa oturur.

10 15 kişilik oturma düzeni nedir?​

U düzeni: Oldukça sık rastlanan bir toplantı düzenidir. Etkinliği sağlayan ve iletişimi kolaylaştıran avantajları vardır. Bir günü aşmayan ve kalabalık olmayan gruplarda (10—15) özellikle tercih edilen bir düzendir. Hem konuşmacı hem de katılımcılar birbirleriyle etkin göz teması kurabilirler.

Oturma düzeninin öğretime etkisi nedir?​

Oturma düzeninin öğretime etkisi nedir?
Sınıfta, oturma düzeni öğrencilerin eğitimi için çok önemlidir. Sınıf mevcuduna göre doğru yerleşim şekli bulunduğu zaman öğrencilerle öğretmen arasında etkileşim daha fazla olacak ve bu da öğrencilerin öğrenme hızına yansıyacaktır.
 
Resmi ziyaretler kurumsal ve resmi ilişkilerin geliştirilmesi, iş birliği yapılması ve saygı gösterilmesi amacıyla gerçekleştirilen önemli etkinliklerdir. Bu ziyaretler genellikle aşağıdaki şekillerde gerçekleşmektedir:

1. **Göreve Başlama Ziyareti:** Bir kişinin yeni bir göreve başlaması durumunda üstleri veya mesai arkadaşları tarafından gerçekleştirilen ziyarettir. Bu ziyaret genellikle kutlama, iyi dilek ve destek mesajları içerir.

2. **Tebrik Ziyareti:** Önemli bir başarı, terfi veya özel bir gün vesilesiyle gerçekleştirilen ziyaretlerdir. Tebrik ziyaretleri, kişinin veya kurumun başarısını kutlama, onurlandırma ve saygı gösterme amacı taşır.

3. **İş (Çalışma) Ziyareti:** Kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, projelerin ilerlemesi veya ortak faaliyetlerin planlanması amacıyla yapılan ziyaretlerdir. Bu ziyaretler genellikle iş odaklı ve verimlilik artırıcı etkinlikler içerir.

4. **Veda Ziyareti:** Bir kişinin görevden ayrılması veya emekli olması durumunda gerçekleştirilen ziyarettir. Veda ziyareti ile kişiye veda edilir, hizmetleri için teşekkür edilir ve iyi dilekler iletilir.

Bu resmi ziyaretler kurumlar arasındaki ilişkilerin güçlenmesini sağlar ve kurum kültürüne katkıda bulunur. Ayrıca, protokol kurallarına uyulması ve resmiyetin korunması bu ziyaretlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde önemlidir.
 
Geri
Üst