AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurumsal Mimari Ne is yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kurumsal Mimari Ne iş yapar?​

Kurumun hedef ve stratejileri ile Bilgi Teknolojileri (BT) sistemleri arasındaki ilişkiyi yöneten ve kurumda kullanılması gereken teknolojilere yön veren bir yapıdır. Bu yapıyı oluşturan birime Kurumsal Mimari birimi, oluşturan kişiye de kurumsal mimar denir.

Kurumsal Mimari nedir?​

kurumsal mimari; kurumda karar verme mekanizmasını destekleyen, kurumun strateji, iş, uygulama, veri ve teknoloji katmanları arasında ilişkisel yapıyı tanımlayan ve kurum içerisinde ortak dil kullanılması ile ‘doğru işler yapmaya’ odaklanan bir disiplindir.

Işletme mimari nedir?​

Işletme mimari nedir?
Kurumsal Mimari : Kurumun hedef ve stratejileri ile IT sistemleri arasındaki ilişkiyi yöneten ve kurumda kullanılması gereken teknolojilere yön veren bir belgedir. Bu belgeyi oluşturan birime Kurumsal Mimari birimi, oluşturan kişiye de kurumsal mimar denir.

BT mimari nedir?​

BT mimari nedir?
Yazılım projelerinde kodlamaya başlamadan önce, gereken ihtiyaçlara göre belirlenen operasyonel ve teknik gereksinimlerin giderilmesi için yönetim, performans ve güvenlik gibi kalite alanlarında yapısal çözüm tasarlayacak, yazılım mimari ekibinde rol alıp yürütülen BT projelerinin mimari tasarımlarını inceleyerek …

Zachman nedir?​

zachman, jonh zachman tarafından 1987 yılında geliştirilmiş ilk kurumsal mimari çerçevesidir (bkz. zachman framework). john zachman, kendi geliştirdiği bu çerçeveyi ‘kurumsal mimarinin periyodik tablosu’ olarak tanımlayarak, aslında sadece bir çerçeve olduğunu, işin nasıl yapılması gerektiğini tanımlamadığını belirtir.

Enterprise Architect ne iş yapar?​

Enterprise Architecture bir IT terimi olup, kısaca IT stratejisi ve değişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda IT’nin hedef mimarisini belirlemede yardımcı olan ve bu hedefe ulaşabilmek için optimal IT çözümleri ve servislerin uygulanmasını sağlayan bir pozisyondur.

Stratejik Mimari nedir?​

Stratejik Mimari nedir?
Strateji mimarları, şirketin gelecekle ilgili net bir vizyonu olmasını, oluşturulan stratejilerin müşteri beklentileriyle tutarlı olmasını ve bu stratejilerin İK uygulamaları ve liderlik davranışlarıyla hayata geçirilmesini sağlarlar. Son yıllarda, İK İş Ortağı ifadesi epey popüler oldu.

Enterprise Architect ne demek?​

Enterprise Architect ne demek?

Çözüm Mimarı ne yapar?​

5) Solutions Architect(Çözüm mimarı) Şirketin, uygulamanın veya ürünün genel tasarımından sorumlu kişidir. Müşterilerle konuşur, gelecek talepleri gerçeğe dönüştürür.

Togaf eğitimi nedir?​

TOGAF (The Open Group Architecture Framework), işletmelerin IT mimarilerini planlamak ve tasarlamak için kullanılan gelişimsel bir yöntemdir. TOGAF, kuruluşlara ihtiyaçlarını karşılayan IT mimarilerini geliştirmede yardımcı olur.

System Architect nedir?​

System Architect nedir?
9) System Architect(Sistem mimarı) Bir sistem mimarı, ağ ve bilgisayar sistemleri oluşturan bilişim uzmanıdır. Sistem mimarları, bir sistemin omurgasını hazırlayan, yapılandıran ve çalıştırılmasını sağlayan kişilerdir.
 
Kurumsal mimari, bir kurumun hedef ve stratejileri ile bilgi teknolojileri sistemleri arasındaki ilişkiyi yöneten ve kurumda kullanılması gereken teknolojilere yön veren bir yapıdır. Kurumsal mimari, kurumdaki karar verme mekanizmasını destekler, kurumun strateji, iş, uygulama, veri ve teknoloji katmanları arasındaki ilişkisel yapıyı tanımlar ve kurum içinde ortak bir dil kullanarak doğru işlerin yapılmasına odaklanır.

Enterprise Architect ise bir IT terimi olup, IT stratejisi ve değişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda IT'nin hedef mimarisini belirlemeye yardımcı olan ve bu hedefe ulaşmak için optimal IT çözümleri ve servislerin uygulanmasını sağlayan bir pozisyondur.

Stratejik mimari, şirketin gelecekle ilgili net bir vizyonunun olmasını, oluşturulan stratejilerin müşteri beklentileriyle tutarlı olmasını ve bu stratejilerin İK uygulamaları ve liderlik davranışlarıyla hayata geçirilmesini sağlar.

Çözüm mimarı ise şirketin, uygulamanın veya ürünün genel tasarımından sorumlu kişidir. Müşterilerle iletişim kurar, gelecek talepleri gerçeğe dönüştürür ve gereksinimlere göre çözümler sunar.

TOGAF (The Open Group Architecture Framework) eğitimi ise işletmelerin IT mimarilerini planlamak ve tasarlamak için kullanılan bir gelişimsel yöntemdir. TOGAF, kuruluşlara ihtiyaçlarını karşılayan IT mimarilerini geliştirmelerinde yardımcı olur.

Son olarak, sistem mimarı (System Architect), ağ ve bilgisayar sistemlerini oluşturan bilişim uzmanıdır. Sistem mimarı, bir sistemi hazırlar, yapılandırır ve çalıştırılmasını sağlar.
 
Geri
Üst