Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurumsal karne modeli nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kurumsal karne modeli nedir?​

Kurumsal Karne (Balanced Scorecard (BSC)), kurum vizyonunu ve stratejilerini operasyonlara dönüştüren bir yaklaşımdır. Stratejiler hedeflere, hedefler de perspektiflere dönüştürülmektedir.

Dengeli Puan Cetveli ölçüleri nelerdir?​

Dengeli Puan cetveli (BSC) organizasyonun vizyon ve stratejisini açıklayan ve bunları faaliyetlere dönüştüren yönetim sistemi için bir çerçeve oluşturur. Bu çerçevede performans göstergeleri dört perspektifte toplanır: Finansal, müşteri, iç iş süreçleri ve öğrenme ve büyüme.
Karne yöntemi nedir?
Türkiye’de yapılan çalışmalarda Kurumsal Karne Yöntemi, Performans Karnesi, Dengeli Ölçüm Kartı, Dengeli Başarı Göstergesi gibi farklı isimlerle çevrilen DKK, işletmelerin misyonunu ve stratejilerini kapsamlı bir performans ölçütleri setine dönüştürerek stratejik performans ölçümü ve yönetimi için bir çerçeve oluşturan …

Dengeli başarı karnesi ne demek?​

Balanced Scorecard, Dengelenmiş veya Dengeli Şirket Karnesi veya Kurumsal Karne ismi verilen uygulama firmanın uzun vadeli hedefleri ile kısa vadeli hedef ve aksiyon planını bir arada tutmak, atılan adımların uzun vadeli hedeflere hizmet edip etmediğini ölçmek ve şirket çalışanlarının hedefleri ile şirket hedefleri …

Balanced Scorecard nedir boyutları nelerdir?​

Balanced Scorecard(BSC) tekniği, kalite güvence, toplam kalite yönetimi, tam zamanında üretim, müşteri odaklı üretim, bütünleşmiş tedarik zinciri, değişim mühendisliği, faaliyete dayalı maliyetleme, rekabet yönetimi gibi akımlardan beslenerek, 1990’lı yıllarda ortaya çıkan stratejik bir yönetim anlayışıdır.
Balance score card nasıl yapılır?
Balanced Scorecard uygulamasında ilk olarak şirketin vizyon ve stratejileri belirlenir, sonrasında belirlenen hedeflerin Balanced Scorecard ile oluşturulması sağlanmaktadır. Oluşturulan hedefler organizasyon içerisinde paylaşılır.
Performans karnesi, şirket verimliliklerini artırmak amacıyla performans stratejisi çizen bir sistemdir. Kurumsal karne adı verilen bu uygulamada işletmenin misyon ve hedeflerinin, strateji ve iş süreçlerinin fiziki ölçü haline sokulması söz konusudur.
Toplam başarı göstergesi yöntemi, finansal ölçütlerin yanında finansal olmayan ölçütleri de kullanarak işletmelerin kurumsal performansını ölçmektedir. Yöntem, bir işletmenin vizyonunu ve stratejisini mantıklı ve geçerli performans ölçütlerine çevirmektedir.

Geri