AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurumsal cocuk bakim projesi odemeleri ne zaman?

Editör

Yeni Üye

Kurumsal çocuk bakım projesi ödemeleri ne zaman?​

Aylık mali destek ödemesi, aylık yükümlülüklerinizi tam olarak yerine getirmeniz, başvuru kriterlerini devam ettirmeniz ve herhangi bir usulsüzlük olmaması halinde, çocuğunuzu kreşe, anaokuluna, gündüz bakımevine vb. gönderdiğiniz ayı takip eden ikinci ayın sonuna kadar Proje Bilgi-İşlem Programı tarafından …

SGK AB proje ne zaman bitiyor?​

Her hâlükârda, Proje tamamlanma tarihi olan 30 Eylül 2022’den sonra, anneler tarafından yükümlülükler geriye doğru yerine getirilse dahi, daha önceki aylar için ödeme alınamayacaktır.

SGK kreş yardımı ne zaman bitecek?​

SGK kreş yardımı ne zaman bitecek?
Tabi sadece kreş desteği değil İşkur’un düzenlemiş olduğu İşte Anne Projesi var. ‘İşte Anne Projesi’ İşkur tarafından bu yıl hayata geçirildi. Bundan önceki yıllarda kreş desteği ve eğitimli bakıcı desteği uygulanmaya devam etmekteydi. Bu destek 2022 yılında da devam edecek.

Kreş yardımı ne zaman ödenecek?​

Devlet kreş yardımı: Maddi güçlük çeken ailelere ve çalışan kadınların iş hayatında istihdam edilmesi amacıyla verilen kreş parası yardımı 2022 yılında 1531 TL’dir. Kurumsal çocuk bakımı Proje kapsamında Ocak 2022 itibarıyla aylık 100 Euro mali destek ödemesi yapılır.

Kreşte ücretsiz yüzde kaç?​

Bakanlık, “Ücretsiz Bakım Hizmeti” kapsamında, şartları uygun olan çocukların yüzde 3 olarak belirlenen kontenjanla özel kreş, gündüz bakımevi ile özel çocuk kulüplerinden ücretsiz olarak yararlanmasını sağlıyor.

2022 kreş yardımı ne kadar?​

2022 kreş yardımı ne kadar?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu’nun ortak projesi kapsamında 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen sigortalı çalışan annelere aylık 100 avro (1629 lira) ödeniyor. Projeden faydalanan anneler için güzel haber geldi.

9 aylık bebek kreşe verilir mi?​

0-3 yaş (36 aya kadar olan) bebekler ile 3-6 yaş (37- 66 ay) arasındaki çocukların kreşlerde birlikte bakım alması uygulamasına son verildi. Yeni düzenlemeyle, 0-36 aylık bebekler, kreş ya da toplumda bebek evi olarak da adlandırabilecek kurumlarda, 37-66 aylık çocuklar ise gündüz bakım evlerinde hizmet alacak.

Devlet kreşleri ücretli mi?​

Devlet Anaokulları Ücretli Mi? Devlete bağlı anaokullarının fiyatı, 2021-2022 yılında ilk defa çocuklarını anaokuluna gönderecek ailelerin en çok merak ettiği konulardandır. Devlete bağlı okul öncesi eğitim veren devlet kurumlarda eğitim ücreti söz konusu değildir, yani eğitim ücretsizdir.

Kurumsal çocuk bakım projesi kapsamında aylık mali destek ödemeleri belirli koşulların yerine getirilmesi halinde gerçekleşmektedir. Aylık yükümlülüklerinizi eksiksiz olarak yerine getirmeniz, başvuru kriterlerini devam ettirmeniz ve herhangi bir usulsüzlük olmaması durumunda, çocuğunuzu kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderdiğiniz ayı takip eden ikinci ayın sonuna kadar Proje Bilgi-İşlem Programı tarafından ödemeler yapılmaktadır.

SGK AB projesinin bitiş tarihi 30 Eylül 2022 olarak belirtilmektedir. Bu tarihten sonra, anneler tarafından yükümlülükler geriye doğru yerine getirilsa dahi, daha önceki aylar için ödeme alınamamaktadır.

SGK kreş yardımı ve İşkur'un düzenlediği İşte Anne Projesi devam etmektedir. Bu projeler çerçevesinde kreş desteği ve eğitimli bakıcı desteği 2022 yılında da devam edecektir.

Devlet kreş yardımı 2022 yılında aylık 1531 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi kapsamında Ocak 2022 itibarıyla aylık 100 Euro mali destek ödemesi yapılmaktadır.

Bakanlık tarafından belirlenen "Ücretsiz Bakım Hizmeti" kapsamında, uygun şartlara sahip çocuklar, özel kreş, gündüz bakımevi ve özel çocuk kulüplerinden belirlenen kontenjanla yüzde 3 oranında ücretsiz yararlanabilmektedir.

Devlete bağlı anaokulları ücretsizdir. Devlet okullarında eğitim ücretsiz olup, 2021-2022 yılında devlet anaokullarına kayıt yaptırmak isteyen ailelerin eğitim ücreti ödemesi gerekmemektedir. Eğitim devlet tarafından sağlanmaktadır.

Geri