SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kurumlar Arası Geçiş Nedir? Sorusu kamu personelinin çalıştığı devlet kurumundan, farklı bir devlet kurumuna geçiş yapmak istemesiyle araştırılmaktadır.
Kurumlar Arası Geçiş Nedir? 2020 yılında da birçok kamu personeli tarafından araştırılan ve merak edilen bir soru haline gelmiştir. Özellikle Sağlık Bakanlığı personelleri ve MEB personelleri tarafından büyük bir rağbet görmektedir. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı personeli bu konuda duyuru ve ilan beklemekte, MEB personelleri ise yönetmelikte değişiklik yapılarak yaklaşık 8 senedir yapamadıkları kurumlar arası geçişi gerçekleştirme hayali kurmaktadır. Bunun yanı sıra diğer personeller ile gerek sınav kazanmaları neticesinde gerekse daha faydalı bir pozisyonda çalışabilmek adına geçiş talep etmektedir. Tüm bu hususları göz önünde bulundurarak sizlere bu yazımızda kurumlar arası naklen atama, yer değiştirme ve geçiş ile ilgili olarak edinmiş olduğumuz tüm bilgileri paylaşmaya çalışacağız.
Kurumlar Arası Geçiş Nedir?
Kurumlar arası geçiş nedir? Sorusunu kısaca tanımlamak gerekirse; Devlet memurunun hali hazırda çalışmakta olduğu kurumdan, farklı bir devlet kuruma geçişini sağlayan durumdur. Basit bir işlem gibi gözükse de, bilinmesi gereken püf noktaları yer almaktadır. Bu püf noktalara ilişkin detayları başlıklar halinde yazımızda açıklayacağız. Bunun yanı sıra aklınıza takılan ve sormak istediğiniz bir soru olursa yorum kısmından gizlere belirtmeniz yeterli olacaktır. Araştırarak sizlere yanıt vereceğimizi bilmenizi isteriz. Bu noktada bilmeniz gereken bir diğer hususta geçiş işlemini bir dilekçe ile yapmanız gerektiğidir. Yazacağınız bu dilekçe örneğine ve detaylarına ise Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Kurumlar Arası Geçiş 2020
Kurumlar arası geçiş 2020 yılında da pek çok kamu personelini düşündürmeye ve araştırmaya sevk etmiştir. Yatay geçiş olarak aratılan durumun biraz daha farklı olduğunu söyleyelim. Sağlık Bakanlığı taşra çalışanları hariç olmak üzere diğer, kamu ve kurum personeli ilan ve ya duyuru beklemeksizin, kurumlar arasında geçiş talebinde bulunabilmektedir. İstisnai bir durum olan Sağlık Bakanlığı taşra çalışanlarına ilişkin detayları hemen bir alt başlıkta açıklayacağız. Bilmeniz gereken birkaç detayı sizlerle paylaşalım.
Geçiş yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk husus, her iki devlet kurumununda bu geçişe muvafakat vermesi gerektiğidir. Muvafakat vermesinden kastımız ise talepte bulunulan her iki kurumunda bu geçişe rıza göstererek talebinizi veya başvurunuzu onaylaması gerektiğidir. Eğer geçiş yapmak istediğiniz kurumu bir sınav (KPSS) veya herhangi bir yerleşim neticesinde kazanmışsanız, bu kurumun zaten rızasını kazanmış oluyorsunuz. Asıl iş ise, çalışmış olduğunuz kurumdan muvafakat almaya kalıyor. Geçişlerin onaylanmasında genellikle kamu yararı aranmaktadır. Memurun çalışmak istediği iş veya iş yeri ise kamu yararı olarak gözetilmektedir. Fakat, birçok kurum yetişmiş personelini bırakmak istememekte ve ayrıca belirtmek isteriz ki, muvafakat vermeye zorunlu değillerdir.
Sağlık Bakanlığı Kurumlar Arası Geçiş 2020
Sağlık Bakanlığı Kurumlar Arası Geçiş 2020 yılında birçok sağlık çalışanının yakından takip ettiği bir konu haline gelmiştir. Burada karıştırılan iki durum söz konusudur. Aynı kurum içerisinde yer değişikliği mi yapacaksınız yoksa farklı bir kuruma geçiş talebiniz mi var? Bunu tam anlamıyla belirledikten sonra işlem yapmanızı öneririz. Eğer farklı bir kurumun farklı bir pozisyonuna geçmek istiyorsanız, buna ilişkin yukarıda açıkladığımız muvafakat yazımızı okumanızı öneririz. Bunun yanı sıra sormak istedikleriniz olursa yorum kısmından belirttiğiniz takdirde cevaplayacağımızı bilmenizi isteriz.
Yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ver Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre; 2020 yılı Ocak dönemi İsteğe Bağlı Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 29/01/2020 tarihinde yapılacak olup başvurular ise 2 Ocak 2019 tarihi saat 18:00’e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacaktır. Sürenin kısa olması ile buna oldukça dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Kurumlar Arası Naklen Atama 2020
Kurumlar arası naklen atama konusu sanırım birçok kamu personeli tarafından günümüzde de araştırılmaya devam etmektedir. Kurumlar arası naklen atamada bilmeniz gereken birkaç husus yer almaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca KPSS sonucu tercih yaparak veya kurumların açtığı yarışmalar sonucunda yerleşmeye hak kazanan adaylar geçiş yapabilmektedir. Devlet memuru olduktan sonraki süreçte kurumdan kuruma geçiş yapabilmeniz mümkündür. Hangi kurumda çalışıyor olursanız olun, bir kamu personelinin (A) veya (B) grubu başka bir kadroya yerleşmesi halinde buna kurumlar arası naklen atama denilmektedir.
Kurumlar arası naklen atamalarda her iki kurumunda muvafakat vermesi yani rıza göstermesi gerekmektedir. Fakat birçok kurum yetişmiş elemanını kaybetme taraftarı değildir. Bundan dolayı iş yükü ve personel eksikliği gibi nedenler ile muvafakat vermemektedirler. Bu durumda ise İdare Mahkemesine dava açılmaktadır.
İdare mahkemesince naklen atamaya ilişkin verilen kararlara baktığımızda; Memurun sınavı kazanmak suretiyle yerleştiği kadroya kurumların muvafakat vermemesi ve rıza göstermemesini hukuka uygun bulmamakta ve hak kaybı oluşturacağını değerlendirmektedir. Buna dair idari işlemler hakkında ise yürütmenin durması kararı verildiğini görmekteyiz. Eğer sizlere de muvafakat verilmez ise bu yolu izlemenizi tavsiye ederiz.
MEB Kurumlar Arası Geçiş 2020
MEB kurumlar arası geçiş 2020 yılında çıkacağı söylentisi ile birlikte oldukça merak konusu olmuştur. 31 Ağustos 2012’de yapılan MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliği ile yaklaşık 8 yıldır kurumlar arasında geçiş bekleyen pek çok memur 2020 yılında bu değişikliğin yapılacağı konusunda söylenti oluşturmaktadır. Bu söylenti doğruya birçok memurun yüzünün güleceğini düşünüyoruz. Merakla beklenen bu konuyu bizlerinde takip ettiğini bilmenizi isteriz. Bunun yanı sıra sizlerinde eklemek istediği bir şey olursa yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Kurumlar Arası Geçiş Nasıl Yapılır?
Kurumlar arası geçiş nasıl yapılır? Sorusu pek çok kişinin çeşitli nedenlerle yapmak istediği fakat nasıl bir yol izleyeceğine dair fikir sahibi olmak adına araştırdığı bir sorudur. Bu sorunun yanıtını elimizden geldiğince yazımızda kısım kısım sizlere vermeye çalıştık. Gelen talepler üzerine yazımızı güncelleyerek işlemi basamaklar halinde sizlere sunmaya çalışacağız.
Bakanlıklar Arası Geçiş
Bakanlıklar arası geçiş, aynı unvanda veya farklı unvanda bakanlıklar yani kurumlar arasında yer değiştirmeye yönelik bir taleptir. Gelen yorumlardan anlaşılacağı üzere aynı unvanda olduğu kadar farklı unvanlar içinde geçiş yapmak isteyenlerin oldukça fazla olduğunu görmekteyiz. Bunun için yapmanız izlemeniz gerekenlere dair edindiğimiz bilgileri maddeler halinde yazımızın sonunda sizlerle paylaşacağız.
Kurumlar Arası Geçiş Nasıl Yapılır? Aşamaları Nelerdir?
Kurumlar arası geçiş aşamaları nelerdir? veya kurumlar arası geçiş işlem basamakları nedir? Bir çok kişi tarafından yorum kısmından yöneltilen bu soruya kısmende olsa yazımızda cevap vermeye çalıştık. Bunun yanı sıra aşamaları sizlere maddeler halinde açıklamamızın daha uygun olacağını düşünerek sizlere hemen geçiş aşamalarını listeleyelim.
1-Öncelikle geçiş yapmak istediğiniz kurumun personel gelen müdürlüğüne geçiş yapmak istediğinize dair bir dilekçe sunmanız gerekmektedir. (İlgili kurum başvurunuzu olumlu ya da olumsuz cevap verebilir. Kurumların takdir hakkı bulunmaktadır.)
2-Dilekçe başvurunuz olumlu olarak sonuçlandığında, geçiş yapmak istediğiniz kurum hali hazırda çalışmış olduğunuz kuruma muvafakatlarının olup olmadığını soracaktır.
3- Çalıştığınız kurum muvafakat talebine olumlu ya da olumsuz cevap verebilir. Kurumların takdir hakkı bulunmaktadır.
4- Geçiş yapmak istediğiniz kurumun kabulü ve çalıştığınız kurumun muvafakat vermesi durumunda, talep ettiğiniz kurum atamanızı yapar.
5-Atamayı gerçekleştiren kurum yani geçiş talep ettiğiniz kurum, çalışmış olduğunuz kuruma ilişik kesme yazısı yazmaktadır.
6- Son olarak çalışmış olduğunuz kurum ilişik kesme yazısına istinaden ilişiğinizi keser. Bu durum sizlere tebliğ edildikten sonra çalışmış olduğunuz kurumdan ayrılarak talep etmiş olduğunuz kurumda başlarsınız.
Yukarıda belirtmiş olduğumuz maddeler işin işleyişi ile ilgili duymuş olduğumuz bilgilerdir. Yine sizlere en net cevabı kurumunuzun idari amirliği verecektir. Bu hususa önemle dikkat etmenizi talep ederiz.
Kurumlar Arası Geçiş Sık Sorulan Sorular ve Yardımlaşma
Kurumlar arası geçişte sıkça aynı soruların sorulduğunu ve soran kişilerin işin durumunu öğrendikten sonra sonucundan ve işleyişten bilgi vermediğiniz görmekteyiz. Değerli arkadaşlar sizler gibi bu işlemleri yapmak isteyen birçok arkadaşımız yer almakta. Bunu ve sizlerinde araştırma yapmakta çektiği zorluğu göz önünde bulundurarak yorum kısmından yaşadığınız sorunları veya çözümlediğiniz aşamaları belirtmeniz pek çok arkadaşımızın işlemlerini daha hızlandırmasına vesile olacaktır. Bu konuda sorularınızı, düşüncelerinizi, sorunlarınızı ve çözümlerinizi yorum kısmından bizlere belirtmenizi rica ederiz.
Kurumlar Arası Geçiş Nedir? 2020 yılında da birçok kamu personeli tarafından araştırılan ve merak edilen bir soru haline gelmiştir. Özellikle Sağlık Bakanlığı personelleri ve MEB personelleri tarafından büyük bir rağbet görmektedir. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı personeli bu konuda duyuru ve ilan beklemekte, MEB personelleri ise yönetmelikte değişiklik yapılarak yaklaşık 8 senedir yapamadıkları kurumlar arası geçişi gerçekleştirme hayali kurmaktadır. Bunun yanı sıra diğer personeller ile gerek sınav kazanmaları neticesinde gerekse daha faydalı bir pozisyonda çalışabilmek adına geçiş talep etmektedir. Tüm bu hususları göz önünde bulundurarak sizlere bu yazımızda kurumlar arası naklen atama, yer değiştirme ve geçiş ile ilgili olarak edinmiş olduğumuz tüm bilgileri paylaşmaya çalışacağız.
Kurumlar Arası Geçiş Nedir?
Kurumlar arası geçiş nedir? Sorusunu kısaca tanımlamak gerekirse; Devlet memurunun hali hazırda çalışmakta olduğu kurumdan, farklı bir devlet kuruma geçişini sağlayan durumdur. Basit bir işlem gibi gözükse de, bilinmesi gereken püf noktaları yer almaktadır. Bu püf noktalara ilişkin detayları başlıklar halinde yazımızda açıklayacağız. Bunun yanı sıra aklınıza takılan ve sormak istediğiniz bir soru olursa yorum kısmından gizlere belirtmeniz yeterli olacaktır. Araştırarak sizlere yanıt vereceğimizi bilmenizi isteriz. Bu noktada bilmeniz gereken bir diğer hususta geçiş işlemini bir dilekçe ile yapmanız gerektiğidir. Yazacağınız bu dilekçe örneğine ve detaylarına ise Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Kurumlar Arası Geçiş 2020
Kurumlar arası geçiş 2020 yılında da pek çok kamu personelini düşündürmeye ve araştırmaya sevk etmiştir. Yatay geçiş olarak aratılan durumun biraz daha farklı olduğunu söyleyelim. Sağlık Bakanlığı taşra çalışanları hariç olmak üzere diğer, kamu ve kurum personeli ilan ve ya duyuru beklemeksizin, kurumlar arasında geçiş talebinde bulunabilmektedir. İstisnai bir durum olan Sağlık Bakanlığı taşra çalışanlarına ilişkin detayları hemen bir alt başlıkta açıklayacağız. Bilmeniz gereken birkaç detayı sizlerle paylaşalım.
Geçiş yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk husus, her iki devlet kurumununda bu geçişe muvafakat vermesi gerektiğidir. Muvafakat vermesinden kastımız ise talepte bulunulan her iki kurumunda bu geçişe rıza göstererek talebinizi veya başvurunuzu onaylaması gerektiğidir. Eğer geçiş yapmak istediğiniz kurumu bir sınav (KPSS) veya herhangi bir yerleşim neticesinde kazanmışsanız, bu kurumun zaten rızasını kazanmış oluyorsunuz. Asıl iş ise, çalışmış olduğunuz kurumdan muvafakat almaya kalıyor. Geçişlerin onaylanmasında genellikle kamu yararı aranmaktadır. Memurun çalışmak istediği iş veya iş yeri ise kamu yararı olarak gözetilmektedir. Fakat, birçok kurum yetişmiş personelini bırakmak istememekte ve ayrıca belirtmek isteriz ki, muvafakat vermeye zorunlu değillerdir.
Sağlık Bakanlığı Kurumlar Arası Geçiş 2020
Sağlık Bakanlığı Kurumlar Arası Geçiş 2020 yılında birçok sağlık çalışanının yakından takip ettiği bir konu haline gelmiştir. Burada karıştırılan iki durum söz konusudur. Aynı kurum içerisinde yer değişikliği mi yapacaksınız yoksa farklı bir kuruma geçiş talebiniz mi var? Bunu tam anlamıyla belirledikten sonra işlem yapmanızı öneririz. Eğer farklı bir kurumun farklı bir pozisyonuna geçmek istiyorsanız, buna ilişkin yukarıda açıkladığımız muvafakat yazımızı okumanızı öneririz. Bunun yanı sıra sormak istedikleriniz olursa yorum kısmından belirttiğiniz takdirde cevaplayacağımızı bilmenizi isteriz.
Yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ver Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre; 2020 yılı Ocak dönemi İsteğe Bağlı Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 29/01/2020 tarihinde yapılacak olup başvurular ise 2 Ocak 2019 tarihi saat 18:00’e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacaktır. Sürenin kısa olması ile buna oldukça dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Kurumlar Arası Naklen Atama 2020
Kurumlar arası naklen atama konusu sanırım birçok kamu personeli tarafından günümüzde de araştırılmaya devam etmektedir. Kurumlar arası naklen atamada bilmeniz gereken birkaç husus yer almaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca KPSS sonucu tercih yaparak veya kurumların açtığı yarışmalar sonucunda yerleşmeye hak kazanan adaylar geçiş yapabilmektedir. Devlet memuru olduktan sonraki süreçte kurumdan kuruma geçiş yapabilmeniz mümkündür. Hangi kurumda çalışıyor olursanız olun, bir kamu personelinin (A) veya (B) grubu başka bir kadroya yerleşmesi halinde buna kurumlar arası naklen atama denilmektedir.
Kurumlar arası naklen atamalarda her iki kurumunda muvafakat vermesi yani rıza göstermesi gerekmektedir. Fakat birçok kurum yetişmiş elemanını kaybetme taraftarı değildir. Bundan dolayı iş yükü ve personel eksikliği gibi nedenler ile muvafakat vermemektedirler. Bu durumda ise İdare Mahkemesine dava açılmaktadır.
İdare mahkemesince naklen atamaya ilişkin verilen kararlara baktığımızda; Memurun sınavı kazanmak suretiyle yerleştiği kadroya kurumların muvafakat vermemesi ve rıza göstermemesini hukuka uygun bulmamakta ve hak kaybı oluşturacağını değerlendirmektedir. Buna dair idari işlemler hakkında ise yürütmenin durması kararı verildiğini görmekteyiz. Eğer sizlere de muvafakat verilmez ise bu yolu izlemenizi tavsiye ederiz.
MEB Kurumlar Arası Geçiş 2020
MEB kurumlar arası geçiş 2020 yılında çıkacağı söylentisi ile birlikte oldukça merak konusu olmuştur. 31 Ağustos 2012’de yapılan MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliği ile yaklaşık 8 yıldır kurumlar arasında geçiş bekleyen pek çok memur 2020 yılında bu değişikliğin yapılacağı konusunda söylenti oluşturmaktadır. Bu söylenti doğruya birçok memurun yüzünün güleceğini düşünüyoruz. Merakla beklenen bu konuyu bizlerinde takip ettiğini bilmenizi isteriz. Bunun yanı sıra sizlerinde eklemek istediği bir şey olursa yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Kurumlar Arası Geçiş Nasıl Yapılır?
Kurumlar arası geçiş nasıl yapılır? Sorusu pek çok kişinin çeşitli nedenlerle yapmak istediği fakat nasıl bir yol izleyeceğine dair fikir sahibi olmak adına araştırdığı bir sorudur. Bu sorunun yanıtını elimizden geldiğince yazımızda kısım kısım sizlere vermeye çalıştık. Gelen talepler üzerine yazımızı güncelleyerek işlemi basamaklar halinde sizlere sunmaya çalışacağız.
Bakanlıklar Arası Geçiş
Bakanlıklar arası geçiş, aynı unvanda veya farklı unvanda bakanlıklar yani kurumlar arasında yer değiştirmeye yönelik bir taleptir. Gelen yorumlardan anlaşılacağı üzere aynı unvanda olduğu kadar farklı unvanlar içinde geçiş yapmak isteyenlerin oldukça fazla olduğunu görmekteyiz. Bunun için yapmanız izlemeniz gerekenlere dair edindiğimiz bilgileri maddeler halinde yazımızın sonunda sizlerle paylaşacağız.
Kurumlar Arası Geçiş Nasıl Yapılır? Aşamaları Nelerdir?
Kurumlar arası geçiş aşamaları nelerdir? veya kurumlar arası geçiş işlem basamakları nedir? Bir çok kişi tarafından yorum kısmından yöneltilen bu soruya kısmende olsa yazımızda cevap vermeye çalıştık. Bunun yanı sıra aşamaları sizlere maddeler halinde açıklamamızın daha uygun olacağını düşünerek sizlere hemen geçiş aşamalarını listeleyelim.
1-Öncelikle geçiş yapmak istediğiniz kurumun personel gelen müdürlüğüne geçiş yapmak istediğinize dair bir dilekçe sunmanız gerekmektedir. (İlgili kurum başvurunuzu olumlu ya da olumsuz cevap verebilir. Kurumların takdir hakkı bulunmaktadır.)
2-Dilekçe başvurunuz olumlu olarak sonuçlandığında, geçiş yapmak istediğiniz kurum hali hazırda çalışmış olduğunuz kuruma muvafakatlarının olup olmadığını soracaktır.
3- Çalıştığınız kurum muvafakat talebine olumlu ya da olumsuz cevap verebilir. Kurumların takdir hakkı bulunmaktadır.
4- Geçiş yapmak istediğiniz kurumun kabulü ve çalıştığınız kurumun muvafakat vermesi durumunda, talep ettiğiniz kurum atamanızı yapar.
5-Atamayı gerçekleştiren kurum yani geçiş talep ettiğiniz kurum, çalışmış olduğunuz kuruma ilişik kesme yazısı yazmaktadır.
6- Son olarak çalışmış olduğunuz kurum ilişik kesme yazısına istinaden ilişiğinizi keser. Bu durum sizlere tebliğ edildikten sonra çalışmış olduğunuz kurumdan ayrılarak talep etmiş olduğunuz kurumda başlarsınız.
Yukarıda belirtmiş olduğumuz maddeler işin işleyişi ile ilgili duymuş olduğumuz bilgilerdir. Yine sizlere en net cevabı kurumunuzun idari amirliği verecektir. Bu hususa önemle dikkat etmenizi talep ederiz.
Kurumlar Arası Geçiş Sık Sorulan Sorular ve Yardımlaşma
Kurumlar arası geçişte sıkça aynı soruların sorulduğunu ve soran kişilerin işin durumunu öğrendikten sonra sonucundan ve işleyişten bilgi vermediğiniz görmekteyiz. Değerli arkadaşlar sizler gibi bu işlemleri yapmak isteyen birçok arkadaşımız yer almakta. Bunu ve sizlerinde araştırma yapmakta çektiği zorluğu göz önünde bulundurarak yorum kısmından yaşadığınız sorunları veya çözümlediğiniz aşamaları belirtmeniz pek çok arkadaşımızın işlemlerini daha hızlandırmasına vesile olacaktır. Bu konuda sorularınızı, düşüncelerinizi, sorunlarınızı ve çözümlerinizi yorum kısmından bizlere belirtmenizi rica ederiz.