AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurumlar arasi gecis ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kurumlar arası geçiş ne kadar sürer?​

Kurumlar arası geçiş için bir zaman sınırlaması yoktur. Kişinin ihtiyaçlarına göre her zaman yapılabilir. Aynı şekilde kurumda bu taleplere 60 gün içinde cevap vermekte zorundadır. Aksi durumda zımni ret kabul edilip idari dava açılabilir.

Muvafakat almak ne kadar sürer?​

Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, kurumlar arası geçiş işlemi için “kurumlar arası muvafakat” şartını aramaktadır. Bu muvafakatin sağlanması için öncelikle memurun naklen geçmek istediği kuruma yazılı bir dilekçe ile başvurarak naklini talep etmesi gerekmektedir.
Kurumlar arası yatay geçiş nasıl yapılır?
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.
Muvafakat kime verilir?
Kendi adına işlem yapma yetkisini kullanmak istemeyen bireyler veya kullanamayacak vasıfları taşıyan durumda olan kişiler noter vasıtası ile muvafakat belgesi düzenleme işlemi gerçekleştirebilir. Böylelikle kendi adlarına yapılması gerekli olan işlemler için ikinci şahıslara izin vermiş durumda olur.

Memurluktan polisliğe nasıl geçilir?​

Tüm yazılar ışığından değerlendirme yaptığımızda sözleşmeli memurluktan Polis Memurluğuna geçiş imkanı vardır. ve usulüne uygun bir şekilde kurumunuza istifa dilekçenizi verdikten sonra polis memurluğuna geçiş yapabilirsiniz.

Kurumlar arası yatay geçiş ne zaman yapılır?​

Kurumlar arası yatay geçiş; ön lisans programlarında birinci ve ikinci yarıyılda, lisans programlarında yalnızca birinci yarıyılda yapılır.
9. Son 1 (bir) yıl içerisinde 4/B’li (sözleşmeli) personel pozisyonunda çalışmış olanlar için, daha önce 4/B’li (sözleşmeli) personel pozisyonunda çalıştığı kurumdan alınacak 1 (bir) yıl bekleme süresine tabi olmadığını gösteren belge ve e-Devlet sisteminden alınmış BARKODLU SGK Hizmet Dökümü.
Çalışma koşulları ve çalışma koşullarına ilişkin düzenlemeler nelerdir?
Çalışma koşullarını belirleyen faktörler arasında yukarıdan aşağıya doğru bir sıralama yapmak gerekirse; Anayasa, kanunlar, toplu iş sözleşmesi, bireysel iş sözleşmesi, personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ve iş yeri uygulamaları bir bütün olarak çalışma koşullarını belirler.
Memurluktan istifa edip başka bir kuruma geçiş mümkün mü?
Yine Devlet Personel Başkanlığının yazısına göre eğer aday memur kurumundan istifa ettiyse yine eski kurumuna başvurması gerekmektedir. Örnek verecek olursak eğer aday memur Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurumdan istifa ederse tekrardan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurumda göreve başlamalıdır.

Aday memurken istifa edenler 6 aylık bekleme süresine tabi midir?​

Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır ve yeniden memur olarak atanması için 6 ay beklemesi gerekir.

Çalışma koşullarının unsurları nelerdir?​

Çalışma koşullarını belirleyen faktörler arasında yukarıdan aşağıya doğru bir sıralama yapmak gerekirse; Anayasa, kanunlar, toplu iş sözleşmesi, bireysel iş sözleşmesi, personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ve işyeri uygulamaları bir bütün olarak çalışma koşullarını belirler.
4857 sayılı İş Kanununun 63 üncü maddesinde çalışma süresi, “İşin Düzenlenmesi” dördüncü bölüm başlığı altında yer almıştır.
Kadrodan istifa edilir mi?
657 sayılı Kanunun 94. maddesine göre devlet memurları, çekilme isteğinde (istifa etme) bulunabilir. İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir.
Öğretmen başka bir kuruma geçebilir mi?
Başka bir kuruma naklen geçiş yapmak isteyen bir öğretmenin öncelikle kendisine uygun bir kurum bulması gerekmektedir. Örneğin Gıda mühendisliği mezunu ama öğretmen olarak çalışan biri için en uygun kurum Tarım ve Köyişleri Bakanlığıdır.

Asaleti almayan memur istifa ederse ne olur?​

657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.
 
Geri
Üst