AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurum ici naklen atama ne demek?

Editör

Yeni Üye

Kurum içi naklen atama ne demek?​

Halen bir kurumda 657 Sayılı Kanuna tabi kurum ve görevlerde çalışırken, yine aynı kanunla bir başka kuruma geçmek isteyen kişilerin atamasına “naklen atama” ismi verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı Stratejik personel nedir?​

m)(Değişik:RG-30/9/2016-29843) Stratejik personel: Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi mevzuatına göre uzman olmuş uzman tabip, uzman (TUTG), tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı unvanındaki personeli, ifade eder.

3 1 Eğitim Sistemi Nedir?​

3 1 Eğitim Sistemi Nedir?
3+1 sistemiyle atandığınız yerde 3 yıl sözleşmeli çalışacaksınız ve 3 yıldan sonra tayin hakkı kazanacaksınız. Tayin hakkınızı kullanmayıp 1 yıl daha beklemeniz durumunda kadroya geçebileceksiniz. 3 yıl bitiminde tayin hakkınızı kullanmanız durumunda ise yeni hastanenizde tekrar 3 yıl sözleşmeli çalışıyor olacaksınız.

Hangi kurumlar arasında geçiş yapılabilir?​

Bu kurumlar 657. sayılı kanuna tabidir. Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve üniversite personelinin kurumlar arası geçiş hakkı vardır. Bu taleplerinde muvafakati çalıştıkları kurumdan almaları gerekir.

Doktorlar stratejik personel mi?​

Hekimler stratejik personel kapsamına alındı. Önceki yönetmelikte, sadece doktorları kapsayan stratejik personel tanımına, uzman hekimler, diş hekimleri ve eczacılar da eklendi. 4 YILLIK EĞİTİM ŞARTI. Düzenleme ile stratejik personel için eş durumu tayinine de kısıtlama getirildi.

1 eğitim nedir?​

1 eğitim nedir?
Örgün öğretim, öğrencilerin diliyle birinci öğretim üniversitelerde gündüz vakti verilen eğitimi tanımlamaktadır. Bunun için herhangi bir saat sınırlaması olmamakla birlikte birinci öğretim öğrencilerinin dersleri genel olarak 09.00-16.00 arasındadır.

Iş yeri uygulaması dersi nedir?​

«İş Yeri Uygulama Eğitimi», öğretim programlarının son dönemine konulmuş bir ders olup, %90 devam zorunluluğu olan, iş yerlerinde tam zamanlı olarak yapılması gereken, öğrencilerimizi uygulama becerisi yüksek, nitelikli öğrenciler olarak mezun etmek amacıyla uygulamaya konulan yeni bir uygulamalı eğitim modelidir.

Kurum içi naklen atama, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi kurum ve görevlerde çalışan bir kişinin, aynı kanuna tabi başka bir kuruma geçmek istemesi durumunda yapılan atamaya denir. Yani kişi, mevcut görev yerinden ayrılmadan, başka bir kuruma naklen atanarak görevine devam eder.

Sağlık Bakanlığı'nda stratejik personel, tıp ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi almış ve uzman unvanına sahip olan tabip, uzman tabip, diş hekimi ve eczacı kadrolarını ifade eder.

3+1 Eğitim Sistemi, sağlık sektöründe çalışan ve 3 yıl sözleşmeli olarak hizmet veren personelin, 3 yılın sonunda tayin hakkı kazanması ve bu hakkı kullanarak başka bir yerde görev yapabilmesi veya 1 yıl daha çalışarak kadroya geçme imkanı sunan bir sistemdir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi kurumlar arasında geçiş yapılabilir. Bu kurumlara örnek olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve üniversiteler verilebilir. Ancak geçiş taleplerinde ilgili kurumun onayını almak gerekmektedir.

Son olarak, iş yeri uygulama eğitimi, öğretim programlarının son döneminde yer alan ve öğrencilerin iş yerlerinde tam zamanlı olarak uygulama becerilerini geliştirmelerini amaçlayan bir ders modelidir. Öğrencilerin mezuniyetlerinde daha nitelikli ve uygulama becerisine sahip olarak iş hayatına atılmalarına yardımcı olmayı hedefler.

Geri