AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru Üzümlü Cevizli Ballı Tarçınlı Kuru İncir Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru Üzümlü Cevizli Ballı Tarçınlı Kuru İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
6 adet büyük kuru incir
İçi için;
1 küçük boy çay bardağı dövülmüş ceviz
1 küçük boy çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı bal
1 normal boyutta su bardağı ile su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Üzerine;
6adet kelebek ceviz

Kuru Üzümlü Cevizli Ballı Tarçınlı Kuru İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru incirleri bir saat önceden ılık suya ıslayalım. Sonra sonra suyunu süzelim, incirlerin uç kısımlarını çok az keselim, bir su bardağı su ile kısık ateşte 15 dk pişirelim.
Biraz soğuduktan sonra, incirlerin ortalarını elimizle açalım, kuru üzümleri 10 dk kısık ateşte haşlayalım, süzelim. Derin bir kaseye alalım.
Soğuduktan sonra, cevizi tarçını koyalım, karıştıralım. İncirlerin içine cevizli karışımı dolduralım. Sonra incirleri düz kapaklı bir tencereye dizelim.
Üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirelim, bir su bardağı suyu dökelim, kısık ateşte 15 dk daha pişirelim.
Sonra servis tabağına incirleri soğuyunca dizelim. Tencereden kalan suya bir yemek kaşığı bal ekleyelim karıştıralım.
Sonra bunu her bir incirin üzerine birer yemek kaşığı dökelim. İncirlerin üstüne kelebek ceviz kapatalım. Afiyet olsun.
Kuru Üzümlü Cevizli Ballı Tarçınlı Kuru İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst