AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru Sebze Kavurması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
Biraz patlıcan
Biraz biber
Biraz kabak
Varsa biraz domates kurusu
Toplamda hepsi bir tabak kadar
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan orta boy
1 çay kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası

Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir bardak su ile kuru zerzevatları küçük bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Yumuşayan zerzevatları bir süzgece alarak süzdürüp doğrayalım.
Daha sora bir kenara bırakıyoruz görseldeki üzere doğranmış soğanı yağla birlikte bir ölçü solduralım
Üzerine salça ve tuzu ek ederek 2-3 dakika daha soğanı kavuralım.
Üzerine haşlanmış zerzevatları ekleyerek 1 çay bardağı su ile 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.Yemeğe hazır.Afiyetolsun
Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst