AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru Sebze Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuru Zerzevat Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo ince kesilmiş et
2 su bardağı pirinç
2 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Domates sos yada 1 domates rendesi
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, nane, tuz,karabiber sumak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kuru patlıcan ve kuru biber

Kuru Zerzevat Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuruları evvel haşlayalım ve suyunu süzüp yıkayalım.
Tüm materyalleri bir ortaya alalım ,baharatları ,1 tatlı kaşığı olacak formda ekleyelim.
Bir hoş karıştıralım.
Kuruların yarısına gelecek formda dolduralım.
Tenceremize bir hoş dizelim.
Üzerine geçecek kadar su ekleyelim ve pişirelim.
1 saat kısık ateşte pişirelim.
şifa olsun

Kuru Zerzevat Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst