Kuru Patlıcan Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Materyaller
15-20 adet kuru patlıcan
300 gram pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, sumak
Çokça nane
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
Sosu için;
1 adet limon
1 çay kaşığı limon tuzu
Zeytinyağı
Sıcak su
Tuz

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Yapılışı

Patlıcanları kaynar suda haşlıyoruz yumuşayana kadar.
Tavaya zeytinyağını ekleyip üzerine küçük doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz.
Sonra salçaları ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine yıkadığımız pirinçleri ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve pirinçleri hafif yumuşatana kadar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (tamamen pişmeyecek)
Patlıcanların ağızlarını bir parmak boş bırakacak halde sıkıştırmadan dolduruyoruz ve kapakları üst üste gelecek formda tencereye diziyoruz.
Sosunu da hazırlayıp üzerine döküyoruz ve üstüne bir tabak kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Bol ekşili ve hafifçe tatlı bir acısı olan yemek.
Deneyeceklere afiyet olsun
 
Geri
Üst