AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru Patlıcan Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Materyaller
15 adet kuru patlıcan
300 gram kıyma
3 su bardağı pirinç
1 adet büyük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kuru nane
6-7 kol maydanoz
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Pulbiber
Sıvı yağ
Üzeri için:
Üzerini geçecek kadar su
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
2 diş sarımsak rendesi

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru patlıcanları 15-20 dakika sıcak suda hafif yumuşayana kadar haşlayacağız.
Sonra kıyma, pirinç, baharatlar, sıvı yağ salça ve nar eksisini bir kaba koyalım.
Sarımsak ve soğanları incecik doğrayalım ve ya rondo ile kıyalım.
Maydanozu da ince ince doğrayalım onlarıda kıyma harcına ekleyelim.
İç harcımız çiğden olacak. Hepsini güzelce karıştıralım.
Yumuşayan patlıcanları kaynar sudan çıkartıp soğuk suya tutalım.
Ve çok aşırı doldurulmayacak biçimde doldurmaya başlayalım.Uç kısımları hafif boş olmalı.
Tencereye dizelim taban kısımları bir başka dolmanın açık kısmını kapatacak.
Hepsini doldurup dizdikten sonra bir kaba sos hazırlayalım.
Kuru nane, sıvı yağ, 2 yemek kaşığı nar eksisi, 2 rendelenmiş sarımsak biraz tuz ve üzerini geçecek kadar suyu karıştıralım ve dolmanın üzerine dökelim.
Dolma taşınız varsa kapatın ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst