AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı İçin Malzemeler
Salamura yaprak ölçüsü isteğe bağlı
6 adet kuru patlıcan
6 adet kuru biber
İç harcı için:
1 ,5 soğan
1 baş sarımsak
1 ,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
Nane
1 çay kaşığı karabiber
1cay kaşığı pul biber
Tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı domates konservesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Üzerinin sosu:
5 diş sarımsak
Zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane

Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle salamura yaprakları bir gece evvelce suya basalım tuzu büsbütün gitsin.
İç harcını hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayıp sarımsakları da birebir biçimde maydanoz ve naneyi de doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
Üzerine pirinci yıkayıp ekleyelim.
Domates konservesi biber salçası, tuz ve baharatları ek edip karıştırın.
Zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştıralım.
İç harcımız hazır bir yandan da kaynar suda kuru patlıcan ve kuru biberleri haşlayalım.
2 dk kâfi daha sonra alıp suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Önce yaprakları saralım daha sonra da kuruları dolduralım.
Sosumuzu hazırlayalım zeytinyağında sarımsakları kavurup biber salçası tuz ve baharatları ek ediyoruz
İyice kavurup üzerine yarım çay bardağı su ekleyip dolmaların üzerine gezdirelim.
Kaynar suyu da dolmaların üzerine çıkana kadar su ekliyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakalım.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst