AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru Patlıcan Biber Dolması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Kuru patlıcan
Kuru dolma biber
Yaprak
İç harcı için
2 su bardağı pirinç
2 adet büyük uzunluk kuru soğan
Kuru nane
Toz kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Nar ekşisi (2 tatlı kaşığı)
2 diş sarimsak
Maydanoz
Zeytinyağ göz kararı

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru patlıcanlar üzerine su konulup düdüklüde haşlanır.
Sonradan üzerine biberler konulup birkaç dakika daha haşlanmaya bırakılır. (toplamda 15dk. )
Soğanlar ince ince doğranıp zeytinyağ da kavrulur.
Üzerine yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulma süreci devam eder.
Nar ekşisi,maydanoz ve sarımsak hariç baharatlar konur.
Biraz daha kavurduktan sonra yarım su bardağı sıcak su eklenir.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra rendelenmiş iki dış sarımsak,nar ekşisi ve ince doğranmış maydanozları ek edip karıştırıyoruz.
Soğuyan biber ve patlıcanlara iç harcı dolduruyoruz.
Tencerenin en altına patlıcanları üstüne biberleri ve en üste sarmaları dizip pişince tepsiye zıt çevirip sunum yaptım. Afiyet olsun.
Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst