Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Pasta Tanımı İçin Malzemeler
️250 gram tereyağı oda sıcaklığında (Margarin de olur teremyağı tercih ediyorum)
️1 çay bardağı sıvı yağ
️1 adet yumurta (Sarısı üzerine sürmek için)
️1 çay kaşığı kırmızı toz biber
️1 çay kaşığı mahlep
️1 çay kaşığı tuz
️1.5 tatlı kaşığı şeker
️1 paket kabartma tozu
️4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Kuru Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ele yapışmayan epeyce yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerini streçle kapatıp, bir saat buzdolabında dinlendirelim.
İstediğimiz üzere form verelim.
Ayırdığımız yumurta sarısını hal verdiğiniz hamur üzerine sürelim.
Çörekotu ve susam serpelim.
170 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayarda tam ortada pişirelim.
Pişirip soğuttuktan sonra buzluğa saklayabilirsiniz. Ağzı sıkı kapanan kavanozda 1 aya kadar bayatlamadan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Kuru Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst