Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kuş üzümü
1 buçuk su bardağı kuru üzüm
14 tane kuru incir (minik doğranmış)
14 tane kuru kayısı (minik doğranmış)
4 tane karanfil
1 çubuk tarçın
14 su bardağı su (gerekirse eklenebilir)
1 buçuk su bardağı toz şeker (gerekirse eklenebilir bizim için yeterliydi)

Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Genişçe bir tencereye yıkayıp süzdüğümüz kuru meyveleri alalım.
Üzerine karanfil ve tarçını ekleyelim .
Suyunu dilerseniz birinci başta 12 bardak ekleyin isterseniz sevdiğiniz üzere yeniden ekleme yaparsınız .
Tencereyi ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısalım ,20 dk kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alalım .
Tarçını çıkartalım ,karanfili çıkartmadım isterseniz çıkarın .
İçersine şekerini ekleyip karıştıralım erisin.
Sonra oda ısısına gelince buzdolabında koruma edelim soğusun.
Soğuyunca lezzeti daha bi oturur bakıp isterseniz şeker eklemesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst