AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru kupa nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kuru kupa nedir?​

Kuru Kupa: Cilde sadece vakum yapacak uygulama gerçekleştirilir ve kan alınması söz konusu değildir. Bu bağlamda cilde kesikler uygulanmaz. Bölgesel olarak dolaşımın arttırılması yolu ile, hastalık yapan etkenlerin uzaklaştırılması, tekrar dolaşımına katılmasının sağlanması amaçlanır.

Taibah teorisi nedir?​

Taibah teorisi nedir?
Taibah teorisi kapiller membran aracılı filtrasyonun mekanizmasını izah etmektedir. Derinin kapilleri adeta hemodiyaliz makinası yada bir glomerül gibi çalıĢmakta ancak glomerüllere göre daha yüksek filtrasyon basıncı altında, kapiller filtrasyon ve boyut iliĢkili partiküllerin ekskresyonunu sağlamaktadır.

Hacamat Nedir makale?​

Hacamat Nedir makale?
Hacamat, ya da kan kupalama (bardak çekme, kupa çekme) tedavisi, içerisindeki hava ısıtılmış ya da emilmiş kapların vücuda yerleştirilmesi sonucunda oluşan basınç farkından ötürü kanın kılcal damarların çatlamasıyla deriden dışarı sızması yöntemiyle yapılan antik bir “alternatif tıp” (sahtebilim) yöntemidir.

Hacamatın ne gibi faydaları var?​

* Kireçleme, bel tutulması, baş ağrısı, eklem ağrısı, boyun ve bel fıtığına bağlı ağrılarının giderilmesi hacamat faydaları arasındadır. * Hacamat kas ve bağ dokusundaki esnekliği arttırır. * Hacamat kasları gevşetip, kaslara kramp girmesini ve kulunçları önler. * Yüksek tansiyonu düşürür.

Hacamat hangi bölgelere yapılır?​

Hacamat hangi bölgelere yapılır?
Vücutta, boyun ve bıngıldak dışında bütün bölgelere hacamat uygulaması gerçekleştirilebilmektedir. Bıngıldak, başın tepe noktasında bulunan çukurluğa verilen addır. Hacamat uygulamasının en faydalı sonuçlar verdiği bölgeler ise, iki kürek arasının 10 cm üstü, iki kulak arası ve kalbin arası olarak bilinmektedir.

Hacamat ilk kim buldu?​

Hacamat ilk kim buldu?
Hacamat sistemli olarak ilk kez Eski Mısır’da kullanılmıştır. M.Ö. 2000 yıllarından kalan belgelerden hacamatın o tarihlerde Mısır’da yaygın bir tedavi usulü olduğu anlaşılmaktadır. Yabancı maddeyi vücuttan uzaklaştırmak için hacamat yoluyla kan alma tasvirlerine ait belgeler bulunmaktadır.
Sırta şişe çekmek ne işe yarar?​
Hem yan etkisi yok, hem de birçok ağrıya iyi geldiği akademik tıp dergilerince kabul edilmiş durumda. Bel ağrılarını azaltıyor, boyun ağrılarına ve kasılmalara iyi geliyor, krampları engelliyor. Yetmiyor; solunum yollarından kaynaklanan ağrıları da, kanser tedavisinin sebep olduğu acıları da en aza indiriyor.

Kuru kupa kimlere yapilmaz?​

Kuru kupa kimlere yapilmaz?
Kupa Terapisi Kimlere Yapılmaz?
- Hamile kadınlara,
- Panik atak hastalarına,
- Organ nakli olanlara,
- Böbrek yetmezliği olanlara,
- Kalp pili takılı olan hastalara,
- Kemoterapi gören kişilere,
- Regli döneminde olanlara,
- Düşük tansiyon hastalarına yapılmaz,

Kupa çekmek kaç dakika sürer?​

Kupa çekmek kaç dakika sürer?
İşlem faklı bölgelerde eşzamanlı olarak yapılır. Bu bardaklar, yaklaşık 30 saniye ile iki dakika arasında sırtta bekletildikten sonra geri çekilir.

Bele bardak çekme kaç dakika yapılmalı?​

Şişe çektirmek ne demek?​

Şişe çektirmek ne demek?
Bizde kullanılan şişe çekme de önce bardak içindeki oksijen çıkmalı. Bu yüzden kağıtla yada kolanya yada ispirtolu pamuk yakılarak bardak içine tutulur ve bardak ağrıyan yerin üstüne konulur.Artık günümüzde ise vakkumlu pompalı kupalar çıkarak içerideki hava alınarak kullanılmaktadır.

Kuru kupa kimlere yapılmaz?​

Kuru kupa kimlere yapılmaz?

Göbeğe bardak çekilir mi?​

Bu yöntemlerden en yaygını bardak çekme yöntemidir. Bu geleneksel yöntemle göbek deliğine bir miktar pamuk konur ve çakmak ile yakılır yanan pamuğun üzerine bir su bardağı göbek deliğini kapatacak şekilde konur. Bardağın içerisinde yanan pamuk bölgede kan dolaşımını arttırır ve göbeğin yerine gelmesi sağlanır.
 
Kuru kupa nedir sorusuna verilen cevapta kuru kupa uygulamasının sadece vakum yaparak cilde etki ettiği ve kan alınmadığı belirtilmiştir. Bu yöntemle cilde kesikler uygulanmaz ve bölgesel dolaşımın arttırılarak hastalık yapıcı etkenlerin uzaklaştırılması amaçlanır. Kuru kupanın genellikle geleneksel tıpta kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.

Hacamat nedir sorusunun cevabında ise hacamatın eski bir alternatif tıp yöntemi olduğu ve hava ısıtılmış ya da emilmiş kapların vücuda yerleştirilmesi sonucunda oluşan basınç farkından dolayı kanın kılcal damarlardan dışarı sızmasıyla gerçekleştirilen bir tedavi yöntemi olduğu açıklanmıştır. Hacamatın bel ve boyun ağrıları, eklem ağrıları gibi durumlarda faydalı olabileceği belirtilmiştir.

Hacamatın faydaları arasında kireçleme, bel tutulması, baş ağrısı gibi durumların giderilmesi, kas ve bağ dokusundaki esnekliği arttırması, yüksek tansiyonu düşürmesi gibi etkileri bulunmaktadır. Hacamatın hangi bölgelere yapılabileceği sorusuna ise vücudun boyun ve bıngıldak dışındaki hemen hemen tüm bölgelerine uygulanabileceği cevabı verilmiştir.

Kuru kupa ve hacamatın kimlere yapılmaması gerektiği sorusuna verilen cevapta hamile kadınlar, panik atak hastaları, organ nakli olanlar, böbrek yetmezliği olanlar, kalp pili takılı olan hastalar gibi durumlarda bu yöntemlerin uygulanmaması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca Kupa Terapisi'nin, düşük tansiyon hastalarına da uygulanmaması gerektiği ifade edilmiştir.

Kupa çekme işleminin farklı bölgelerde yaklaşık 30 saniye ile 2 dakika arasında sırtta bekletilerek gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Şişe çektirmek ise bardak içindeki oksijenin çıkarıldığı bir yöntem olarak açıklanmıştır. Vakkumlu pompalı kupaların kullanılmasıyla içerideki havanın alındığı belirtilmiştir.

Son olarak, göbeğe bardak çekilip çekilemeyeceği sorusuna verilen cevapta bu yöntemin geleneksel bir uygulama olduğu ve göbek deliğine konan pamuğun yakılmasıyla kan dolaşımını arttırarak göbeğin yerine gelmesi sağlandığı ifade edilmiştir. Bu tip uygulamaların eski tıp yöntemleri arasında yer aldığı ve belirli koşullarda faydalı olabileceği belirtilmiştir.
 
Geri
Üst