AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru kopek mamasi sicakta bozulur mu?

Editör

Yeni Üye

Kuru köpek maması sıcakta bozulur mu?​

Kuru Mamaların Bayatlaması veya Bozulması Maalesef oda sıcaklığının çok üstünde kalan sıcak ortamlarda mamaların sağlıklı şekilde yemeye hazır kalacağı söylenemez. Sıcak ortamlarda oluşması beklenen, toksin madde ve buna bağlı olarak oksitlenme, mamaların tüm vitamin, mineral ve aromasının kaybolmasına neden olur.

Ağzı açılan mama ne zaman bozulur?​

Her defasında, paketin içerisinden mamayı aldıktan sonra, paketin içerisindeki havayı çıkartarak fermuarı kapamanız, mamanın tazeliğini daha uzun süre korumanızı sağlayacaktır. Paketin ağzını açtıktan sonra, bir ay içerisinde mamanın tüketilmesini öneririz.

Köpek maması tarihi geçer mi?​

Köpek maması tarihi geçer mi?
Köpeğinizin mama poşetinin veya teneke kutularının altındaki son kullanma tarihine bakın ve mamayı o tarihten önce tüketmeyi planlayın. Genel olarak, açılmamış kuru evcil hayvan mamalarının raf ömrü bir yıl iken, açılmamış konserve mamaların raf ömrü üretim tarihinden itibaren iki yıldır.

Kuru mama bozulduğu nasıl anlaşılır?​

Bozuk Kedi Maması Belirtileri
- Son tüketim tarihi geçmesi.
- Ambalajı yırtık/ hasarlı ve ezik olması
- Güneşli, sıcak ve nemli ortamda kalması
- Kötü kokması
- Kedinizin mamayı reddetmesi.
- Açık yaş mamanın dışarıda beklemesi.
- Ağzının açık bırakılması
- Nemlenmesi ve yumuşaması

Piyasada yüzlerce köpek maması markası var?​

Piyasada yüzlerce köpek maması markası var. Çoğu firma piyasaya birden fazla köpek markası çıkarıyor. Bunların nedenleri en başta ekonomik sınıf, orta sınıf ve üst sınıf olarak nitelendirebiliriz. Üst sınıf markalar oldukça pahalı olmakla birlikte ekonomik sınıf markalar ise ucuzdur.

Com’da satın almak istediğiniz en uygun köpek maması ürünleridir?​

Com’da satın almak istediğiniz en uygun köpek maması ürünleridir?
Önerdiğimiz köpek maması ürünlerini güvenilir ve uygun fiyata almak isterseniz sitemize özel ekstra %6 indirim kodu olan KBESLENME ile buraya tıklayarak petlebi.com’dan daha ucuza satın alabilirsiniz. Eryx marka mama hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Hangi markalar için önerilmeyen köpek maması markasını yayınladım?​

Önerilmeyen köpek maması markalarını yayınladığımda her bir marka için ayrı ayrı inceleme yazma vaktim olmadığından ve hemen hemen hepsinin önerilmeme sebebleri aynı olduğundan (yüksek tahıl, kalitesiz içerik, kimyasal ve zararlı maddeler v.s) markalaı liste halinde yazmayı uygun görmüştüm.

Kuru köpek mamasının sıcakta bozulup bozulmayacağı konusu oldukça önemlidir çünkü köpeğinizin sağlığı için taze ve sağlıklı bir mama seçimi yapmak önemlidir. Kuru mamaların oda sıcaklığının çok üstünde kalan sıcak ortamlarda bozulabileceği belirtilmektedir. Bu durumda, mamaların içerisinde toksin maddeler oluşabilir ve oksitlenme meydana gelerek mamaların besin değerlerini kaybetmesine neden olabilir. Dolayısıyla, kuru köpek mamasını uygun koşullarda saklamak ve taze olduğundan emin olmak önemlidir.

Açılan mama paketlerinin ne zaman bozulabileceği konusunda da önemli bilgiler paylaşılmış. Her defasında mamayı aldıktan sonra paketin içindeki havayı çıkartarak fermuarı sıkıca kapatmanın, mamayı daha uzun süre taze tutabileceği belirtilmiş. Mamaların tazeliğini korumak için paketi açtıktan sonra bir ay içerisinde mamayı tüketmenin önerildiği bilgisi verilmiş.

Son kullanma tarihi geçmiş köpek mamalarının tüketilmesinin önerilmediği belirtilmiş. Mama poşetlerinin veya teneke kutularının altındaki son kullanma tarihine bakarak mamayı bu tarihten önce tüketmenin önemli olduğu vurgulanmış. Açılmamış kuru evcil hayvan mamalarının genel olarak bir yıl, konserve mamaların ise üretim tarihinden itibaren iki yıl raf ömrü olduğu bilgisi verilmiş.

Kuru mama bozulduğunda nasıl anlaşılacağı konusunda da bazı belirtiler paylaşılmış. Bozuk kedi mamalarının belirtileri arasında son tüketim tarihinin geçmiş olması, ambalajın yırtık veya hasarlı olması, mama paketinin güneşli ve sıcak bir ortamda bulunması, kötü bir koku yayması, kedilerin mamayı reddetmesi gibi durumlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Piyasada birçok köpek maması markasının bulunduğu ve bunların ekonomik sınıf, orta sınıf ve üst sınıf olarak sınıflandırılabileceği belirtilmiş. Üst sınıf markaların genellikle daha pahalı olduğu, ekonomik sınıf markaların ise daha uygun fiyatlı olduğu ifade edilmiş.

Önerilmeyen köpek maması markalarının listelenmesi gerektiğinde her marka için ayrı ayrı inceleme yazma vaktinin olmadığı ve genellikle önerilmeme sebeplerinin benzer olduğu belirtilmiş. Yüksek tahıl içeriği, kalitesiz içerik, kimyasal ve zararlı maddeler gibi nedenlerle markaların listelendiği bilgisi verilmiştir.

Geri