Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru Köfte (Anne Köftesi)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru Köfte (Anne Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Tozbiber
Kekik
Maydanoz
1 su bardağı ekmek içi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Kızartmak için
Sıvı yağ

Kuru Köfte (Anne Köftesi) Tanımı Yapılışı

Kıymamızı yoğurma kabına alalım.
Soğanları maydanozları rondodan geçirelim.
Kıymamızın üzerine yumurta ekmek içi tuz zeytinyağ ve baharatlarları da ekleyerek güzelce yoğuralım.
Streç sinemayla kapatıp vaktiniz varsa 1-2 saat dinlendirelim.
Akabinde elimize klasik anne köftesi halini vererek ısınan tavada ve orta ateşte artlı önlü kızartalım. Miss üzere köftelerimiz servise hazır afiyet olsun
Not; anne köftesinin olmazda olması maydanozdur ve yoğurma süreci yaparken bir kaç sefer kaba vurulmasıdır düzgünce özleşmesi için. zeytinyağ eklememizin sebebi ise daha yumuşak ve kolay form alan bir köfte harcımızın olaması içindir.Anne köftesi vazgeçilmezlerimizdendir bende size annemin tanımını paylaşıyorum çok lezzetli anne eli değmiş üzere olan bir tanım
 
Geri
Üst