Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru kirmizi biber ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.408
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kuru kırmızı biber ne yapılır?​

Kuru Biber Kızartma (Kapya Biber) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 14 -15 adet kuru biberimizi yıkayıp ılık suya bastıralım, 2-3 saat bu suyun içinde yumuşasın.
- Yumuşayan biberleri tenceremize joyup yumuşayana kadar kaynatalım, kaynarken tuz atalım ki tatsız olmasın.
- Yaklaşık 35 dakikada yumuşadılar.

Pul biber nasıl yapılır?​

Hafif kavrulan biberlerinizi mutfak robotunuzun içerisine alın ve robotunuzu çalıştırın. Ara ara robotun kapağını açarak varsa yapışan biberleri içeriye alarak çalıştırmaya devam edin. Biberleriniz dilediğiniz gibi pul pul bir görünüm aldığında hazır demektir.
Kuru biber nasıl değerlendirilir?​
Kuru Biber Kızartması Ne İle Servis Edilir?
- Kuru biber kızartması kahvaltıdan akşam yemeğine her öğününüze eşlik edebilir.
- Bu tarifi akşam yemeği için hazırlayacaksanız et ve tavuk yemekleri ile ikram edebilirsiniz.
- Dilerseniz bulgur pilavı yanına da kuru biber kızartması hazırlayabilirsiniz.

Kurutmalık biber neden çürür?​

Kurutmalık biber neden çürür?
Güneşe serilen biber çok fazla sıcaktan pişip tadı rengi kokusu değişecektir, biberin bazı yerleri yumuşayıp rengi değişecek ve çürümeye başlayacaktır, buna güneş pişiği adı veriliyor. Bu nedenle biberi güneşte değil de fazla güneş almayan doğrudan güneş görmeyen bir yerde kurutmaya dikkat ediniz.

Kurutulmuş biber nerelerde kullanılır?​

Kurutulmuş biber nerelerde kullanılır?
Makarna, Erişte Katkıları, Sebze karışımları, Et, tavuk, balık köfte harçları, Büsküvi, kraker içerisinde kullanılabilir.

Kuru biber mezesi nasıl yapılır?​

Atom meze yapımı için; öncelikle 12 adet küçük boy kurutulmuş sivri biberi diğer adı ile arnavut biberini bir kase içine koyun. Biberler büyük ise 6-7 adet kullanabilirsiniz. Biberlerin üzerine sıcak su dökün. 5 dakika kadar sıcak suda bekletip, biraz yumuşamasını sağlayın.

Pul biber yapmak için biber nasıl kurutulur?​

Pul biber yapmak için öncelikle acı kırmızı biberler kurutulmalıdır. Tohumları ayıklanan ve temizlenen acı kırmızı biberler iyice yıkanıp kurumaya bırakılır. Sonrasında ise tuzlanan biberler tepsi içine konularak güneşte kurumaya bırakılır. Yaklaşık 3 gün kadar kuruyan biberler robottan çekilir.
Kuru biberin yanına ne gider?​
Biber dolmasının yanına ne iyi gider?
- Zeytinyağlı biber dolması
- Mercimek çorbası
- Domates soslu makarna.
- Taze fasulye.
- Közlenmiş domates çorbası
- Fırında baharatlı patates.
- Yayla çorbası
- Sebzeli bulgur pilavı

Biber kuruturken nelere dikkat etmeli?​

Biber kuruturken nelere dikkat etmeli?
Pul biber kuruturken ve kurutulmuş biberleri un haline getirirken mutlaka eldiven kullanmalı ve işlem açık havada yapılmalı. Küf oluşumunu önlemek için ise; güneşte kurutulan biberlerin biraz da fırında kurutulması yerinde bir işlem olacaktır.

Kurutulmuş biber nasıl muhafaza edilir?​

Kurutulmuş biber nasıl muhafaza edilir?
Kurutulmuş biberi kilerde muhafaza edebilirsiniz. Bir şey olmaz. Kuruttuğunuz biberleri ipten alıp kilitli bir buzdolabı poşetine koyun. Dolabınızın kapak kısmındaki en üst rafına yerleştirip uzun süre saklayabilirsiniz.

Kurutulmuş biberden kızartma nasıl yapılır?​

Kuru Biber Kızartması Nasıl Yapılır?
- Kuru patlıcan ve kuru biberleri iplerinden çıkarın ve güzelce yıkayın. Süzün.
- Haşlanan sebzeleri süzüp suyundan kurtulun. İki üç parça halinde kesin.
- Servis tabağına alın. Bir kasede ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın Servis tabağına aldığınız kızartmanın üzerine dökün.

Kahvaltıda kuru biber nasıl yapılır?​

Kahvaltılık Kurutulmuş Biber ve Domates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye 5-6 su bardağı su koyun. Su kaynamaya başlayınca biberleri koyun. 5 dakika kadar haşlanmaya bırakın. Sonra domatesleri ekleyin, 2-3 dakika kadar beraber kaynayınca ocağı söndürün.
Kuru biber ezmesi nasıl yapılır?​
Geçelim tarife kuru biberlerimizi ılık su ile birkaç kez yıkayalım . Uygun bir tencereye alalım . Ardından ketilımızda kaynattığımız suyu üzerine dökelim ve kapağını kapatalım. 1 saat kadar böyle bekletelim .
 
Kuru kırmızı biber ile yapabileceğiniz birçok lezzetli tarif bulunmaktadır. İşte forumdaki paylaşımlardan derlediğim bazı tarifler ve öneriler:

### Kuru Biber Kızartma (Kapya Biber) Tarifi:
1. 14-15 adet kuru biberinizi yıkayıp ılık suya bastırarak yumuşatın.
2. Yumuşayan biberleri tencereye alıp tuz ekleyerek yumuşayana kadar kaynatın.
3. Kaynayan biberleri 35 dakikada yumuşayana kadar pişirin.

### Pul Biber Nasıl Yapılır:
1. Hafif kavrulmuş biberleri mutfak robotuna alın ve porsiyonluk olacak şekilde çekmeye başlayın.
2. Var ise yapışan biberleri ara ara robotun içine alarak çekmeye devam edin.
3. Biberler pul pul olana kadar çekmeye devam edin.

### Kuru Biber Kızartması Servis Önerileri:
- Kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde tüketebilirsiniz.
- Akşam yemeği için et veya tavuk yemekleri ile ikram edebilirsiniz.
- Yanına bulgur pilavı gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz.

### Kurutulmuş Biber Nerelerde Kullanılır:
- Makarna ve erişte katkıları
- Sebze karışımları
- Et, tavuk ve balık köfte harçları
- Bisküvi, kraker içerisinde kullanabilirsiniz.

### Kuru Biber Mezesi Tarifi:
- Yumuşamış kurutulmuş sivri biberleri sıcak suda bekletin.
- Daha sonra biberleri süzüp blenderdan geçirerek püre haline getirin.
- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı olarak sarımsak ekleyerek servis yapabilirsiniz.

### Biber Kuruturken Nelere Dikkat Etmeli:
- Pul biber yaparken ve kurutulmuş biberleri un haline getirirken eldiven kullanmalısınız.
- İşlemi açık havada yapmanız ve küf oluşumunu önlemek için güneşte kuruttuktan sonra fırında kurutmanız önerilir.

### Kurutulmuş Biber Muhafaza Yöntemleri:
- Kurutulmuş biberleri kilitli bir buzdolabı poşetine koyarak muhafaza edebilirsiniz.
- Poşeti dolabınızın en üst rafına yerleştirip uzun süre saklayabilirsiniz.

### Kuru Biberden Kızartma Tarifi:
1. Kuru patlıcan ve biberleri yıkayın ve süzün.
2. Haşlanan sebzeleri süzüp suyundan kurtarın ve parçalara ayırın.
3. Ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırarak servis tabağına aldığınız kızartmanın üzerine dökün.

Umarım bu tarifler ve öneriler işinize yarar. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst