Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı basmati pirinç
10 adet kuru kayısı
1 küçük uzunluk kase erişte
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
2-3 damla limon suyu
Erişteler için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru kayısıları akşamdan ılık suya koyup, bekletelim, sonraki gün süzelim ortadan ikiye keselim.
Tencereye yağları koyalım iki dk pişirelim.
Sonra suyu ek edelim, tuz, şekeri, karabiberi serpelim ,ılık tuzlu suda bekletip, yıkadığımız pirinçleri salalım.
Kayısıları ekleyelim bir defa karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Diğer tarafta erişteleri kısık ateşte kavurup pilava ek edelim, bir kez karıştıralım suyu çekene kadar pişirelim.
Sonra ocağı kapatalım, üzerine havlu kağıt serelim, demlensin. Afiyet olsun.
Not: İstediğiniz her cins pirinçle yapabilirsiniz.

Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst