AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu) Tanımı İçin Gereçler
1 kase gün kurusu kayısı
7 su bardağı su
6 yemek kaşığı şeker
1 adet kabuk tarçın
5 adet karanfil

Kuru Kayısı Hoşafı (Gün Kurusu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Gün kurusu kayısıları sıcak suya ıslatalım 10 dakika bekletelim, sonra güzelce yıkayalım hazır edelim.
Tencereye su kaynayınca kayısıları, şekeri, tarçın ve karanfili atalım.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kayısıları kabarıp yumuşayana kadar pişirelim. Suyu az gelirse meyvesi çok üzere olursa 1 su bardağı su ekleyebiliriz.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım. Soğuk soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.
Not: Şayet hoşafın şekeri az gelirse 1 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz. Fakat üstteki ölçülerde tam kıvamında oldu size kalmış artık
 
Geri
Üst