AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru kayisi alirken nelere dikkat edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuru kayısı alırken nelere dikkat edilmeli?​

Aşırı sülfitlenmiş ise bu herkes için zararlıdır ve aşırı sülfitlenmiş kayısı tadından anlaşılabilmektedir. En doğal kuru kayısı çeşidi ise gün kurusudur. Sarı renkte kurumaya bırakılan kayısı güneşin etkisi ile koyu kahverengi-siyah bir renge bürünür. En sağlıklı kuru kayısı çeşidi gün kurusudur.

Gün kurusu hangi meyvenin güneşte kurutulmuş halidir?​

Kayısı; güneşin altında bekletildiği zaman rengi koyulaşır ve suyu emilir. Bu yüzden ”gün kurusu kayısı” ismi verilen kuru kayısılar sağlanmaktadır. Kayısıların güneşte kurutulması için yapılması gerekenler ise; – Kayısıları kurutmak için ilk önce çürük olanlar ayıklanmalıdır.
Gün kurusu kayısı tuvalete çıkarır mı?
3. Kuru kayısı ve kuru eriği akşamdan br bardak suya koyun ve bir gece bekletin. Sabah aç karnına bu suyu için ve kuru meyveleri yiyin. Bağırsakları aktive eden kuru kayısı ve kuru erik dışkılama problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Hangi kayısı daha iyi?
Sarı kayısı daha az olgunlaşmış, daha sert kayısılardan üretilir. Raf ömrü ve tazeliğini koruma, sarı kuru kayısıda çok daha iyidir. Uygun şartlarda gün kurusuna göre daha uzun süre dayanabilir ancak bu günlük tüketimi ilgilendiren bir konu değil daha çok depolama ile ilgilidir.

Diyette hangi kayısı yenir?​

KURU KAYISI (260 KCAL) Tatlı ihtiyacınızı gidermeye ve iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olurlar. Bağırsak düzenlenmesine büyük etkisi olan kuru kayısı diyet yapanların her gün tüketilmesi önerilen yiyeceklerdendir.

Kayısı kurusu nasıl tüketilmeli?​

Kayısı, taze ve kuru olarak ara öğünde rahatlıkla tüketilebilir. Süt ve yoğurda karıştırılarak veya badem, ceviz gibi kuruyemişlerle birlikte yenilebilir. Kayısı kurutularak, konserve yapılarak, reçel ve marmelat şeklinde ya da dondurularak daha sonra da tüketilebilir.
Gün kurusu neden?
Gün kurusu olarak adlandırılan koyu renkteki kuru kayısılar ise, doğal yollarla güneşe maruz bırakılarak kurutulan kuru kayısı çeşididir. Kükürtle kurutulan sarı kayısılara kıyasla, daha pörsük bir görünüşe sahiptir ve kısa sürede bozulmaya başlayabilirler.
Gün kurusu nasıl olur?
Gün kurusu yönteminde öncelikle kayısılar temizlenerek güneşin altında iki üç gün bekletilir. Ardından da içlerindeki çekirdekleri çıkartılır ve tekrar güneş altına serilir. Kayısılar güneşin altında kurumaya bırakılarak kurutma işlemi tamamlanır.
Gün kurusu bağırsak ve mideyi korur, hazımsızlık ve sindirim problemlerinde etkilidir. Kan yapıcı etkisi nedeniyle kansızlık sorunu olanlara tavsiye edilir.
Sabah aç karnına bu suyu için ve kuru meyveleri yiyin. Bağırsakları aktive eden kuru kayısı ve kuru erik dışkılama problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. 4. Sabahları aç karnına yarım kase yoğurdun içerisine keten tohumu ilave ederek yoğurdu karıştırın ve daha sonra karışımı yiyin.
 
Geri
Üst