Kuru Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kuru kabak
8-10 tane tüm kurutulmuş biber
7-8 tane kuru domates
1 kahve fincanı pirinç
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıcak su
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Kuru Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kurutulmuş zerzevatları sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
Soğan ve sarımsakları yemeklik küçük doğrayın.
Zeytinyağında soteleyin.
Salçayı ek edip salça dağılınca kuru zerzevatları ekleyin. 5 dakika kavurup baharatları ve üzerine gelecek kadar sıcak su ek edin.
Yıkanmış pirinci ekleyip kendi tavında pişmeye bırakın.
Pirinçler pişince ocaktan alın.
Servis evresinde sarımsaklı yoğurt ile servise alın afiyet olsun.
Kuru Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kuru kabak
8-10 tane tüm kurutulmuş biber
7-8 tane kuru domates
1 kahve fincanı pirinç
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıcak su
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Kuru Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kurutulmuş zerzevatları sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
Soğan ve sarımsakları yemeklik küçük doğrayın.
Zeytinyağında soteleyin.
Salçayı ek edip salça dağılınca kuru zerzevatları ekleyin. 5 dakika kavurup baharatları ve üzerine gelecek kadar sıcak su ek edin.
Yıkanmış pirinci ekleyip kendi tavında pişmeye bırakın.
Pirinçler pişince ocaktan alın.
Servis evresinde sarımsaklı yoğurt ile servise alın afiyet olsun.
Kuru Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı