Kuru Kabak Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Kabak Reçeli Nasıl Yapılır? Kuru kabak reçeli nasıl yapılır? İşte basit tarifi. Öncelikle kabakları soyup doğrayın. Ardından büyük bir tencerede şeker, su, limon suyu ve kabakları bir araya getirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıp şeffaflaştığında, tarçın ekleyin ve karıştırın. Son olarak, ocaktan alıp soğumaya bırakın ve kavanozlara paylaştırın. Kavanozları kapağı sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun!
İçindekiler

Kuru Kabak Reçeli Nasıl Yapılır?​

Kuru kabak reçeli yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Kuru kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabakları ince ince dilimleyin.
2. Dilimlenmiş kabakları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kabakları suyun içinde 1-2 saat bekletin.
3. Kabakları süzün ve tencereye tekrar alın. Üzerine toz şeker ve limon suyu ekleyin. Şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
4. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak kabakları pişirin. Kabaklar yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin.
5. Kabaklar yumuşadığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kavanozlara doldurun.
6. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. Böylece reçel daha uzun süre dayanacaktır.
Kuru kabak reçeli, kahvaltılarda veya tatlılarda kullanabileceğiniz lezzetli bir tariftir. Afiyet olsun!

Kuru Kabak Reçeli Nasıl Yapılır?​

Kuru Kabak Reçeli için kabakları soyup küp şeklinde doğrayın.
Doğradığınız kabakları tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin.
Tencereyi ocağa alıp, kabaklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Limonsuyu ve vanilyayı ekleyip, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan reçeli ocaktan alıp, kavanozlara paylaştırın.


Kuru Kabak Reçeli için kabakları soyup küp şeklinde doğrayın.
Doğradığınız kabakları tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin.
Tencereyi ocağa alıp, kabaklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Limonsuyu ve vanilyayı ekleyip, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan reçeli ocaktan alıp, kavanozlara paylaştırın.
 
Geri
Üst