AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru isi ile yapilan sterilizasyonda hangi cihaz kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuru ısı ile yapılan sterilizasyonda hangi cihaz kullanılır?​

a) Kuru sıcak hava ile sterilizasyon: Kuru sıcak hava ortamında yapılır. Ortamda nem bulunmadığından sterilizasyon daha uzun süre almaktadır. Bu amaçla Pasteur fırını kullanılır. Kuru hava fırını (pasteur fırını); genel olarak 175°C’de bir saat, 140°C’de ise 3 saat sterilizasyon için yeterlidir.

Otoklavın avantajları nelerdir?​

Laboratuvarlarda doygun buhar altında çözeltilerin ve kültür ortamlarının sterilizasyonunun sağlanabilmesi için otoklava ihtiyaç duyulmaktadır. Hızlı ve etkili bir çalışma ortamı yaratabileceğiniz otoklav cihazları atık maddelerin sterilizasyonunu da sağlar.
Cerrahi aletlerin temizlik ve dezenfeksiyonunun etkili olması için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Aletlerin elle temizliğinde kullanılan deterjanlar ve dezenfeksiyon maddeleri oda sıcaklığını aşmamalıdır. Elle temizleme ve dezenfeksiyondan sonra durulama işlemi mümkün olduğunca yumuşak su (damıtık su) ile yapılmalıdır. Su lekelerini önlemek için minerallerinden arıtılmış veya damıtılmış su önerilir.

Ne zaman nemli ısı sterilizasyonu yapılır?​

Nemli Isı Sterilizasyonu Nedir? Nemli ısı sterilizasyonu, sterilizasyonda kullanılan diğer bir fiziksel yöntemdir. Adından da anlaşılacağı gibi su buharı kullanır. Böylece ıslak koşullar altında nemli ısı sterilizasyonu gerçekleşir. Genellikle nemli ısı sterilizasyonu, yüksek basınç ve yüksek sıcaklık altında gerçekleşir.

Ne kadar sıcak havada nemli ısı sterilizasyonu yapılır?​

Nemli ısı sterilizasyonu, alev veya sıcak hava şeklinde kuru ısı uygulanarak sterilizasyon işlemidir (mikropları öldürme). Bu işlem yüksek basınçta gerçekleştirilir ve nispeten daha kısa sürede tamamlanır. Nemli ısı sterilizasyonu için yüksek basınç gereklidir.
Neticesinde nemli ısı sterilizasyonu yapılır?
Nemli ısı sterilizasyonu sırasında, kuru ısı sterilizasyonu işlemi sırasında, kimyasal bağların ve proteinlerin oksidasyonu gerçekleşirken enzimlerin ve diğer mikroorganizma proteinlerinin pıhtılaşması gerçekleşir. Nemli ısı sterilizasyonu yüksek basınçta yapılırken, kuru ısı sterilizasyonu doğrudan aleve yapılır.
 
Geri
Üst