Kuru İncirli Strudel Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuru İncirli Strudel Tarifi Resimli
Kuru İncirli Strudel Tarifi


Kuru İncirli Strudel Malzemeleri:
3 adet baklava yufkası veya 2 paket yaprak hamuru
200 gr tereyağı
12 su bardağı kuru uzum
20 hurma
6 kuru incir
12 su bardağı dovulmuş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
1 corba kaşığı toz şeker
12 tatlı kaşığı toz tarcın
12 vişne şekerlemesi
2 corba kaşığı galeta unu
12 su bardağı cekilmiş
50 gr pudra şekeri
Badem

imageskuruincirlistrudeltarifiresimli5ad405db2c28e


Kuru İncirli Strudel Yapılışı: Yaprak hamurunu oda sıcaklığında bırakarak yumuşatın Fırını 180190 derecede kızdırın Tereyağını eritip bir kenara bırakın Hurmaların cekirdeklerini cıkarın İncirleri ve hurmaları kucuk kucuk kesin Uzumleri, incirleri, hurmaları, bademleri ve cevizi derin bir kapta karıştırın Diğer bir kapta limon kabuğu rendesini şeker ve tarcın ile karıştırın

Yaprak hamurunu 6 yufka halinde, hemen hemen 60 cm uzunluğunda ve 30 cm eninde acın İcini erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak ustune galeta ununu serpin Daha sonra incir ve hurma karışımını hamurun uzun tarafına, yine uzunlamasına koyun, uzerine biraz erimiş tereyağı gezdirip limon rendesi karışımını yne karışımın ustune serpin Karışımın tam ortasına şekerli vişneleri dizin, tekrar uzerine biraz yağ gezdirerek, hamuru karışımı koyduğunuz kenardan başlayarak kendi uzerinde yuvarlayın Uclarını bir parca yağlayarak kapatın Fırın tepsisini yağlayarak, Strudeli uzerine dikkatlice, bozmadan alın, erimiş tereyağı ile uzerini yağlayın Strudel'in uzerine bıcakla bir iki cizik atın ve onceden kızdırdığınız fırında 3035 dakika pişirin Fırından cıkarınca uzerine bol bol pudra şekeri serpin ve kalın dilimler halinde keserek ılık ya da soğuk olarak servis yapın Baklava yufkası kullanırsanız, yufkaları her kata erimiş tereyağı surerek ust uste koyun Baklava yufkası yerine Elmalı Strudel hamuru da kullanabilirsiniz O zaman karışımı koymadan yine hamurunuzu yağlayın



alıntı
 
Geri
Üst