AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru incir neyle yenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuru incir neyle yenir?​

İncir, hafif tatlı bir tada ve oldukça tatlı bir aromaya sahiptir. En çok kurutulmuş hâliyle sevilir, ama taze incir de bayağı lezzetlidir. İnciri doğrudan afiyetle yiyebilir ye da süt ürünleri, baharatlı şarap veya pasta gibi diğer yiyeceklerle birlikte tüketebilirsin.

İncir uyutması tadı nasıl?​

Çok ısıtırsanız pelte pelte kesilir (peynir kesiği gibi) ve hafif ekşimsi olur tadı. Yeteri kadar ısıtmazsanız koyulaşmaz. Ki bu çok da kötü bir şey değil bence, incirli süt olarak içebilirsiniz, tadı bozulmayacağı için ziyan olmaz.
İncir uyutması nasıl?
Süt tencereye alınıp ısıtılır. Yoğurt mayalama sıcaklığından 1 tık sıcak olunca altı kapatılır. Sıcak sütten kepçeyle alınıp incirlerin üzerine konulup tahta kaşıkla iyice ezilir yada blenderle biraz parçalı kalacak şekilde çekilip tencereye aktarılır. 1 tur karıştırıp kaselere pay edilir.
İncir kabuğu yenir mi?
Oksidatif stresle mücadele eden polifenoller incirin meyve, kabuk ve yaprak kısmında bulunur. Bu yüzden inciri iyi şekilde temizleyerek kabuğuyla beraber tüketirseniz, incir kanserle mücadelede daha etkin bir silaha dönüşür. Dolayısıyla inciri kabuğuyla tüketerek daha sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz.

İncir uyutması tutmazsa ne yapalım?​

İncir Uyutması Tutmadı Ne Yapabilirim? İncir telemesi için süt ve incir karıştırıldıktan sonra yoğun kıvamda değildir. Bu aşamada “incir uyutması tutmadı” diye düşünmeyin. Tatlınızı oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde dinleNmeye, mayalanmaya bırakın.

İncir uyutması kıvamı nasıl olmalı?​

Kuru incir, sütü başka hiçbir mayalayıcıya gerek olmadan mayalama özelliğine sahip. Yani, sütü incirle karıştırıp üstünü örtüyorsunuz. 1 saat sonra aynı yoğurt gibi tutunmuş oluyor. Süte pelte kıvamı veriyor.
İncir uyutması süt yapar mı?
Üç litre suyun içine 6 adet inciri doğrayarak koyun ve 10 dakika kaynatın. Soğumaya bıraktığınız bu karışımı gün içerisinde tüketirseniz, sütünüzün yoğunluğu, kalitesi ve miktarı artar.
Yaş incir kabuğu ile yenir mi?

İncir kabuğu faydalı mı?​

İncirin kabuk kısmı antioksidan olarak bilinen polifenoller ve antosiyaninlerden zengindir. Bu bileşikler vücudumuzdaki oksidan moleküllerini etkisiz hale getirerek kanserli hücre oluşumunu önleyebiliyor, cilt yapısını güçlendirerek yaşlanma karşıtı etki yaratıyor.
 
Geri
Üst