AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru incir nasil pisirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.266
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kuru incir nasıl pişirilir?​

Adım: Yıkanıp suyu süzülen incirleri küçük küçük doğrayın ve geniş bir kaba alın. 3. Adım: Geniş bir tencereye 5 bardak su ile 3 bardak şekeri alıp ocağın altını yakın ve orta ateşte şeker eriyip su kaynayıncaya kadar bekleyin. Kaynayan suya doğradığınız incirleri ekleyin ve 15 – 20 dakika pişirin.

İncir nasıl yumuşar?​

İncir nasıl yumuşar?
İnciri yemeden önce fırında 1-2 dakika hafif ısıtırsanız incir yumuşayacaktır. Kışın doğalgaz peteğinin yanında 5-6 dakika bekletilen kuru incir yumuşak hale gelir ve istediğiniz gibi yiyebilirsiniz.

5 kilo incire ne kadar şeker konur?​

5 kilo incire ne kadar şeker konur?
Kullanılacak bir kilo taze incir yıkanıp her biri dörde bölünür. Bir kilo veya isteğe göre 700 gram toz şeker ve iki su bardağı su tencereye alınır. Kaynayınca altı kısılıp, şerbet biraz koyu bir kıvama gelene dek kaynatılır. Şerbete Yarım limonun suyu veya üç- dört parça limon tuzu ilave edilir.

Köy usulü kuru incir reçeli nasıl yapılır?​

YAPILIŞI:
- Kuru incirlerin hepsini küçük küçük doğrayın ve bir kenara alın.
- Reçel tenceresinin içerisin su ve toz şekeri koyduktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Şerbetiniz 15-20 dakika boyunca kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz kuru incirleri içerisine ilave edin.

2kg kuru incir reçeli nasıl yapılır?​

2kg kuru incir reçeli nasıl yapılır?
Kuru İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su ve şekeri ocağa alıp, 20 dk kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz.
- 3 dk kadar da bu şekilde kaynadıktan sonra, doğrayıp yıkadığımız kuru incirlerimizi ekliyoruz.
- İncirler iyice yumuşayana dek kaynatıyoruz ve reçelimiz hazır.

İncir kuruduktan sonra nasıl saklanır?​

İncir kuruduktan sonra nasıl saklanır?
Kuru incir güneş görmeyen alanda saklanır Eğer buzdolabında yeriniz yoksa veya buzdolabında saklamak istemiyorsanız güneş görmeyen bir alanda saklayabilirsiniz. Kuru inciri hava almayan bir kap içinde tutmalısınız. Ağzı kapalı ve hava almayan cam kavanozlar, bu yöntem için oldukça uygundur.

İncir nasıl yumuşak kurutulur?​

Evde Taze İncir En Kolay Nasıl Kurutulur?
- Öncelikle sağlam ve çürük olmayan incirleri seçin.
- Seçilen incirleri güzelce yıkayın ve suyunun süzülmesini bekleyin.
- Uzun saplarını dilerseniz kesebilirsiniz.
- Yıkanan ve suyunu süzen incirleri boyuna olacak şekilde ikiye kesip kurutabilirsiniz.

5 kilo incir reçeli nasıl yapılır?​

5 kilo incir reçeli nasıl yapılır?
İncirler akşamdan güzelce yıkanarak bir tencereye alınır. Üzerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.

3 kilo incir reçeline ne kadar şeker konulur?​

3 kilo incir reçeline ne kadar şeker konulur?
İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo incir.
- 1 buçuk kilo toz şeker.
- Limon tuzu yada limon suyu (2 tatlı kaşığı limon suyu)

Kurutulmuş incir reçeli nasıl yapılır?​

Birinci adım: İncirleri 3-4 defa soğuk su ile iyice yıkayın. İkinci adım:Bir süzgece alarak iyice suyunun süzülmesi için bekletin. Üçüncü adım: İncirlerin saplarını kesin, keskin bir bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın. Dördüncü adım: Reçel tenceresine su ve şekeri koyup orta ateşte kaynamasını bekleyin.

Adana usulü kuru incir reçeli nasıl yapılır?​

Adana usulü kuru incir reçeli nasıl yapılır?
Öncelikle incirlerimizin çöpünü kesip küçük küçük doğruyor, tenceremize koyup üzerine şekerle suyu ilave edip 3-4 saat bekletiyor ve karıştırıp ocağa alıyor, harlı ateşte kaynatıyor ve altını kısıyoruz, 40 dakika kısık ateşte kaynatıp limonu ilave ediyor ve bir 10-15 dakika daha kaynatıp altını kapatıyor ,biraz …

2 kilo kuru incire ne kadar su konur?​

2 kilo kuru incire ne kadar su konur?
Kuru İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kuru incir.
- 1 kg şeker.
- 3 litre su.
- 1/2 (yarım) limon suyu.
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı susam.
 
Kuru incir nasıl pişirilir konusunda verilen tarif oldukça kolay ve lezzetli görünüyor. İncirleri doğramak ve şekerli suyun içinde pişirmek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tat elde etmenizi sağlayabilir.

İncirlerin yumuşaması için fırında hafifçe ısıtma veya doğalgaz peteğinin yanında bekletme önerileri oldukça pratik görünüyor. Bu şekilde incirlerinizi istediğiniz yumuşaklığa getirebilir ve daha kolay tüketebilirsiniz.

5 kilo incir için verilen şeker miktarı oldukça dengeli gözüküyor. İncir reçeli yapımında doğru oranda şeker kullanmak, lezzetli ve kıvamlı bir reçel elde etmeniz için önemlidir. Limon suyu veya limon tuzu eklemesi de reçelinizin kıvamını güzelleştirecek bir detay olabilir.

Köy usulü kuru incir reçeli tarifi de oldukça basit ve doğal bir yöntem içeriyor. Doğranmış incirleri şerbete eklemek, reçelinizin aromasını zenginleştireceği gibi, pratik bir hazırlık süreci sunuyor.

2 kg kuru incir reçeli yapımı da oldukça kolay görünüyor. Malzemelerin ölçüleri dengeli ve uygun olduğu için lezzetli bir reçel elde etmeniz mümkün olacaktır.

İncirlerin kurutulması ve saklanması konusunda verilen bilgiler de oldukça faydalı. Kurutulmuş incirlerinizin güneş ışığı almayan ve hava almayan bir ortamda saklanması, tazeliğini ve besin değerini koruması açısından önemlidir.

Son olarak Adana usulü kuru incir reçeli tarifi de oldukça ilginç ve lezzetli görünüyor. İncirlerin doğranması, şekerle bekletilmesi ve pişirilmesi adımları, geleneksel bir yöntem olan incir reçeli yapımında kullanılan pratik süreçlerdir.

Toparlayacak olursak, kuru incirle yapılan tarifler hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık veya tatlı alternatifi olabilir. Verilen tariflerdeki adımları takip ederek, evde kolaylıkla kuru incir reçeli yapabilir veya kuru incirlerinizi kurutup saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst