Kuru Fasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
1 kase kuru fasulye
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı karışık salça
1 büyük havuç
2 orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı kemikli et veya kuşbaşı
Tuz.

Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selamün aleyküm hanımlar.Tam kıvamında enfes bir lezzetle geldim yine. Haydi birlikte yapım geçelim.
Öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan ıslamayı unutmayalım. Ola ki unuttuk hemen tencereye alıp üzerinde suyla kapatıp bir kaynar getirelim. Ve o kaynar sudan en az 3 saat kalsın. Akşamdan suya koyduğumuz fasulyeyi sabah yeniden suyunu süzüp yeni su ekleyip ocakta 5 dakika kaynatalım.
Kaynadıktan sonra suyunu tamamen süzelim yeniden su koyup tekrar 5 dakika kaynatalım böyle yaparak fasulyenin gazını almış oluyoruz öylece yedikçe rahatsız etmiyor gaz sıkıntısı yapmıyor.
Düdüklü tencereye soğanları küçük küçük kıyalım.
Üzerine yağımızı ekleyelim biraz kavrulunca salçasını ekleyelim.
Üzerine fasulyelerimizin suyunu süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim ve biraz birkaç dakika ocaktan çevirelim.
Ardından 1 adet büyük havucu doğrayalım kemikli etimizi üzerine bırakalım.
Üzerini 3 parmak geçecek kadar suyunu ekleyip tuzunu ayarlayıp bir karıştıralım.
Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım patatesleri şimdi ilave etmiyoruz çünkü patates çabuk pişiyor bu nedenle içinde dağılmasın istemiyoruz.
Düdüklüde bir saate yakın pişiriyoruz.
Daha sonra bir açıyoruz pişmişse kemikli etinizi içinden alıyoruz. Etini kemiğinden ayırıp tekrar yemeğimize ilave ediyoruz etlerini.
Üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ilave ediyoruz böylece tekrar 15 dakika düdüklü tencerede pişmeye devam ediyor.
Özleşince altını kapatıyoruz ve 10 dakika veya 15 dakika dinlendiriyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Bu harika lezzeti deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst