AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru fasulye yemegini kim buldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuru fasulye yemegini kim buldu?​

Efsun Yılmaz – Mutfak Kültürü Araştırmacısı Gazeteci Yazar Nedim Atilla, kuru fasulyenin Türklerin milli yemeği olmadığını, Anadolu’nun Amerika’dan gelen kuru fasulyeyle 1500’lü yıllarda tanıştığını söyledi.

Kuru fasulye Anadolu’ya ne zaman geldi?​

Tarımı en uygun yer de o zaman Osmanlı idaresinde olan Balkanlar. Kuru fasulye yağmuru bol, ormanı geniş toprak ister. Rize gibi alanlar kuru fasulyenin yetişmesi için çok elverişlidir. Anadolu toprakları da ilk kez 1500’lü yıllarda kuru fasulyeyle tanışmıştır.

Taze fasulye hangi ülkenin yemeği?​

Taze fasulye hangi ülkenin yemeği?
Dünya üzerinde en önemli taze fasulye üretimini gerçekleştiren ülke Çin’dir. Ülkemiz ise Çin’in ardından ikinci sırada taze fasulye üretiminde yer almaktadır. Karadeniz bölgesi ise Türkiye’de en çok taze fasulye üreten birinci bölge olarak kayda geçmiştir.

Fasulye anavatanı neresidir?​

Fasulye anavatanı neresidir?
Fasulye (Phaseolus vulgaris), baklagiller (Fabaceae) familyasının Phaseolus cinsinden Orta Amerika menşeli, bir yılda yetişen otsu bir bitki türü.

Kuru fasulye hangi ülkeye ait?​

Kuru fasulye pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile birlikte servis edilir. Genellikle Türkiye’nin milli yemeği olarak da kabul edilir.

En iyi kuru fasulye hangi ilde?​

Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulye erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla biliniyor. İşte o fasulyenin tarifi… ERZURUM – İspir fasulyesi, Türk Patent Enstitüsü’nde coğrafi işareti tescillenerek, marka olma yolunda önemli adım attı.

Taze fasulye ve kuru fasulye aynı mı?​

Taze fasulye ve kuru fasulye aynı mı?
Taze çekirdekler daha yumuşak olduğu için kuru fasulyeye göre çok daha çabuk pişer. Kurutulmuş fasulye için 1-3 saate karşılık yaklaşık 20-30 dakika. Taze fasulyenin kabuğu, kuru fasulyeye göre hem yumuşak hem de daha sağlamdır.

Kuru fasulye Hangi milletin?​

Kuru fasulye Hangi milletin?

Kuru fasulyenin iyisi hangisi?​

Kuru fasulye pişirmek istediğinizde her türden fasulye seçmeniz pek de doğru kabul edilmiyor. Eğer tam lezzetinde bir kuru fasulye yemek istiyorsanız, kısa boyda biraz tombulca İspir fasulyelerini tercih etmelisiniz.

Kuru fasulye hangi ilin meşhur yemeği?​

Türkiye’nin milli yemeği kuru fasulyesiyle ünlü Rize’nin Çayeli ilçesinde bu lezzet, Çayeli Ticaret Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret belgesi alınarak tescillendiFasulye yetiştirilmeyen Çayeli’nde bu yemeğe Erzurum’un İspir ilçesinden getirilen fasulye tat katıyor Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sarı: …
 
Kuru fasulye yemeğinin Türklerin milli yemeği olmadığını belirten Mutfak Kültürü Araştırmacısı Gazeteci Yazar Nedim Atilla'ya göre, Anadolu'nun Amerika'dan gelen kuru fasulye ile 1500'lı yıllarda tanıştığı söyleniyor. Kuru fasulyenin Türkiye'ye ne zaman geldiği konusu da Osmanlı döneminde Balkanlar'da tarımın en uygun olduğu yer olduğu belirtiliyor.

Taze fasulye ise dünya üzerinde en çok üretimi gerçekleştiren ülkenin Çin olduğu ve Türkiye'nin taze fasulye üretiminde ikinci sırada yer aldığı aktarılıyor. Türkiye'de taze fasulyenin en çok üretildiği bölgenin ise Karadeniz olduğu bilgisi paylaşılıyor.

Fasulyenin anavatanı olarak Orta Amerika gösteriliyor. Fasulye, Phaseolus cinsinden Orta Amerika menşeli bir bitki türü olarak kabul ediliyor.

Kuru fasulye genellikle Türkiye'nin milli yemeği olarak kabul edilir ve pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile birlikte servis edilir. En iyi kuru fasulyenin Erzurum'un İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulye olduğu belirtiliyor ve bu fasulyenin coğrafi işareti tescillendiği aktarılıyor.

Taze fasulye ile kuru fasulyenin farkları ve pişirme süreleri hakkında bilgi veriliyor. Taze fasulyenin daha çabuk piştiği ve kabuğunun kuru fasulyeye göre yumuşak ve sağlam olduğu vurgulanıyor.

Kuru fasulyenin hangi millete ait olduğu sorusuna cevap verilmemiş fakat kuru fasulyenin lezzetinin en iyi İspir fasulyeleri ile elde edildiği belirtiliyor. Türkiye'nin kuru fasulyenin meşhur yemeği olarak Rize'nin Çayeli ilçesinde tanındığı ve coğrafi işaret belgesi alarak tescillendiği bilgisi veriliyor.
 
Geri
Üst