- Konu Yazar
- #1
Kuru Fasulye Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet büyük kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet köybiber
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
Kuru Fasulye Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeyi akşamdan ıslayalım sabahleyin haşlayalım, süzelim.
Tencereye yağı koyalım piyazlık doğranmış soğanı koyalım.
2 dakika kavuralım, sonra salçaları ekleyelim 1 dk daha kavuralım.
Çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri ek edip, karıştıralım.
Kabuğunu soyup, küçük küp doğranmış havucu koyup, tekrar karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki suyu verelim, tuzu baharatları serpelim fokurdayınca fasulyeyi ekleyelim.
Ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim afiyet olsun.
Kuru Fasulye Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet büyük kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet köybiber
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
Kuru Fasulye Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeyi akşamdan ıslayalım sabahleyin haşlayalım, süzelim.
Tencereye yağı koyalım piyazlık doğranmış soğanı koyalım.
2 dakika kavuralım, sonra salçaları ekleyelim 1 dk daha kavuralım.
Çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri ek edip, karıştıralım.
Kabuğunu soyup, küçük küp doğranmış havucu koyup, tekrar karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki suyu verelim, tuzu baharatları serpelim fokurdayınca fasulyeyi ekleyelim.
Ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim afiyet olsun.
Kuru Fasulye Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı