Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru Fasulye Pilaki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Fasulye Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet büyük kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet köybiber
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su

Kuru Fasulye Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeyi akşamdan ıslayalım sabahleyin haşlayalım, süzelim.
Tencereye yağı koyalım piyazlık doğranmış soğanı koyalım.
2 dakika kavuralım, sonra salçaları ekleyelim 1 dk daha kavuralım.
Çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri ek edip, karıştıralım.
Kabuğunu soyup, küçük küp doğranmış havucu koyup, tekrar karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki suyu verelim, tuzu baharatları serpelim fokurdayınca fasulyeyi ekleyelim.
Ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim afiyet olsun.
Kuru Fasulye Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst