AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru fasulye neden siskinlik yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuru fasulye neden şişkinlik yapar?​

Kuru fasulye vücudumuzda simbiyont bakteriler tarafından parçalanırken ise hidrojen, nitrojen ve karbondioksit gibi gazlar ortaya çıkıyor. Kısacası oligosakkaritlerin sindirimi için enzimlerimiz yetersiz kalıyor ve kuru fasulye gibi baklagiller yendiğinde bağırsaklarda normalden daha fazla gaz oluşuyor.
Baklagiller neden Osurtur?
Baklagiller, vücudumuzun hazmedemeyeceği kadar yüksek oranlarda şeker içerir. Yüksek orandaki şeker bağırsaklarımıza doğru yol aldığında, bakteriler çalışmaya ve yüksek miktarda gaz üretmeye başlar.

Kuru fasulye neden ishal yapar?​

Kuru fasulye bünyesinde midemizin sindiremeyeceği kadar oligosakkarit bulunduruyor. Oligosakkarit, şeker molekülleridir. Midemiz ve ince bağırsaklarımız oligosakkariti sindiremez ve bu yüzden başka sevdiğimiz kuru fasulye olmak üzere diğer tüm baklagiller midede rahatsızlık yaşanmasına sebep olur.
Bir insan neden osurur?
Osuruk, bazı sebeplerle vücuda hapsolmuş gazlardan kaynaklanır. Hapsedilen bu gaz, yiyip içerken yutulan hava, kandan bağırsaklara sızan gaz ya da bağırsaklarda oluşan kimyasal tepkimelerin ortaya çıkardığı gaz olabilir.
Bakla, kurufasulye, bezelye gibi baklagiller gaz yapar. Vücudumuz bu besinleri sindirirken bağırsakta çeşitli gazlar açığa çıkıyor bu da şişkinliğe neden oluyor. İşte bu nedenle dikkatli tüketmeniz gereken besinlerden biri de bezelye…
Kuru fasulye ishal yapar mı?
En bilindik ishal oluşumu; ıspanak, kabak, yeşil sebze grupları, süt, kuru fasulye yemeğinin aşırı veya düzensiz bir şekilde tüketilmesidir. Fakat bunlar dışında pek çok yiyecek ve içecek de ishale sebep olabilir.

Kuru fasulye bağırsakları çalıştırır mı?​

Günde 1 fincan ölçüde kuru fasulye yemek 6 hafta sonunda kolesterol seviyesini yüzde 10 oranında düşürür. – Bağırsakları çalıştırır. -Kabızlığı ve şişkinlik hissini giderir. Fasulye leptin hormonu salınımını sağlar.
 
Geri
Üst