Kuru Fasulye (Kemikli Et İle)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Fasulye (Kemikli Et İle) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı kuru fasulye (1 gece önceden soğuk su ile ıslatılmalı)
500 gr kemikli kuzu eti
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 büyük boy kurusoğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuru Fasulye (Kemikli Et İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemikli etler tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su konulur ve haşlanır.
Pişen etler kemiklerinden ayrılır ve suyu süzülür.
Tencereye aldığımız yağda yemeklik doğradığımız soğanlar kavrulur.
Üzerine salçası ve karabiberi eklenir.
Suyu süzülen fasulyeler eklenir.
Üzerine süzdüğümüz et suyu eklenir ve pişmeye bırakılır.
Fasulyeler pişene kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir.
Etler zaten piştiği için kapatmadan 10 dk önce ekliyoruz.
En son tuzunu ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kuru Fasulye (Kemikli Et İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst