AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru et mezesi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuru et mezesi nasıl yapılır?​

tercihen dana bonfile alınır. 300-400 gram olmalı en az. daha sonra bu bonfile güzelce kaya tuzu (turşuluk iri tuz) tuzlanır. üstüne bir ağırlık (ezmeden) konularak iri gözenekli bir süzgeçin içine alınır. gerekirse içine yağlı kağıt serebilirsiniz. daha sonra bu süzgeç içinde ki et daha büyük bir kabın içine konulur.

Tuzlu et nasıl yapılır?​

Et fazla yağlarından arındırılır, sirkeli su ile yıkanır ve tuz, toz şeker, az karabiber ve istenilen diğer baharatlarla harmanlanır, buzdolabı poşetlerine doldurulur. Kurutulmuş et hangi baharatlarla iyi anlaşır derseniz kimyon, kişniş, karanfil, kakule, biberiye, defne ve hatta ada çayı diyebiliriz.
Füme et nasıl hazırlanır?
Füme etin özellikle ince olması gerekir. Kesilen dilim etler, tütsüleme tepsilerine ya da özel şişlere dizilir. Ateşten çıkan duman sayesinde etler, kanını ve suyunu akıtır. Usul usul yanan ateş etrafında suyu ve kanı bırakan etler, tamamen tütsülenene kadar tütsüleme işlemi devam eder.
Kurutulmuş et nasıl muhafaza edilir?
Kuru Et Nasıl Muhafaza Edilir?
- Kuru eti vakumlu ambalajında buzdolabında 30 gün,
- Vakumlu ambalajından çıkarmanız halinde, streç filme sararak, buzdolabında 15 gün,
- Dondurucuda 6 ay muhafaza edebilirsiniz.

Et neden kurutulur?​

Kurutulmuş et; bir işlenmiş et türüdür. Kurutulan etin içerisindeki su oranı %75 seviyesinden, %20 seviyelerine düşer ve zararlı bakterilerin çoğalması engellenir. Yaz aylarında yapılır, çetin kış aylarında yemekler bu ürünler ile yapılabilir.

Et neyle Tütsülenir?​

Genellikle sert odunların yakılması ve elde edilen dumanla etlerin bir ön pişirmeden geçirilmesiyle yapılır. Tütsülemedeki en önemli adım gıdayı ateşe temas ettirmemektir. Bu ön pişirme için duman gereklidir. Bu dumanı da en iyi sağlayan ağaçlar arasında meşe, kayın, kiraz ve erik ağaçları gösterilebilir.
Kuru et dolapta ne kadar dayanır?
Kuru eti vakumlu ambalajında buzdolabında 30 gün, Vakumlu ambalajından çıkarmanız halinde, streç filme sararak, buzdolabında 15 gün, Dondurucuda 6 ay muhafaza edebilirsiniz.
 
Geri
Üst