Kuru Dolma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
12 adet kuru patlıcan
12 adet kuru biber
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçasi
1 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı isot
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Sosu için
2 bardak sıcak su” dolmaların üzerine geçecek kadar “
1 yemek kaşığı domates salçası

Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcan ve biberlerimizi sıcak su ekleyip 15 dk kaynatalım sonra süzelim soğuk su dökelim üzerine biraz.
Ondan sonra pirincimizi yıkayalım.
Akabinde kaba koyup salça baharatlarımızı ekliyelim güzelce karıştıralım”ben pirinçleri pişiriyorum”‘.
Patlıcan ve biberlerimizi bir parmak boş kalacak formda dolduralım.
Patlıcanları altta biberleri üstüne dizelim.
Sıcak salçalı suyumuzu koyup bir saat boyunca pişirelim kısık ateşte. Tencere uzunluğundan ufak bir tabağı aykırı çevirin üzerine yerleştirin.
Kapağı kapalı içi hazır olana kadar pişirin. (yaklaşık 45 dk).
Ocağı kapatın ve tencerede dolmaları soğumaya bırakın.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst