Kuru Dolma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
20-25 adet patlıcan kurusu ve biber kurusu
İç harcı için;
2 bardak pirinç
2 büyük soğan
1 baş sarımsak
3 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ (Eğer kuru olursa daha fazla da ekleme yapabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için;
Tuz
Ekşi
Sıcak su

Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru biber ve patlıcanları 15 dakika harlı ateşte haşlayalım.
Ateşten alıp, soğuk suya atıp, şoklayalım.
Daha sonra iç malzemelerinin hepsini karıştırıp, yoğuralım.
Şokladığımız patlıcan ve biberleri yarısına kadar dolduralım ve ağzını kapatalım.
Tenceremize tek tek dizelim.
Tuz ve ekşiyi sıcak su ile karıştırıp, dolmalarımızın üzerini geçecek kadar dökelim, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst