Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuru Dolma Ve Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuru Dolma Ve Sarma Tanımı İçin Gereçler

İç gereç;
1 su bardağı pirinç
2 kuru soğan
5 diş sarımsak
1 soyulmuş domates
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı limon
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı yağ
Başka gereçler;
10 kuru dolma
10 kuru biber
1 deste sarmalık yaprak(yaklaşık 20 adet)

Kuru Dolma Ve Sarma Tanımı Yapılışı

İç harcı için pirinçi yıkayıp tepsiye alalım .
Akabinde soğan, domates ve sarımsağı soyup küçük doğrayıp ekleyelim.
Bütün baharatları kıymayı, yağı ve suyu ek edip karıştıralım.
Haşladığımız kurutmalıklara birer kaşık ek edip sıcak suda bekleyip süzdüğümüz yapraklara iç harcını koyup ince ince saralım .
Hepsini tencereye alıp bir dilim limon üzerine ekleyin .
Varsa dolma taşı yada bi tabak koyup 2 buçuk bardak kaynamış su ekleyin.
30 dakika kısık ateşte kaynatalım 10 dakika dinlendirelim ( fotoğrafları ayrıntılı ekledim).
 
Geri
Üst