Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
17 adet kuru patlıcan dolması
9 adet kabak kurusu
7 adet biber kurusu
7 adet tatlı biber kurusu
Biraz asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 baş kuru sarımsak
50 gram kuyruk yağı
50 gram kıyma
Tuz, karabiber, pul biber ,limon tuzu, salça
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
Su
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize 1. 5 litre su koyup kaynatıyoruz ve içerisine kuru dolmaları koyup haşlıyoruz .
Bu ortada soğan ve sarımsak küçük küçük doğruyoruz ve yoğurma kabına alıyoruz.
Üzerine baharatları ,pirinçi ,kıyma ,kuyruk yağı ,salça ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Kuru dolmada yaşlanınca süzgece koyup üzerine soğuk su döküp süzüyoruz.
Hazırlanan içten dolmaların içine yarım gelecek halde koyuyoruz zira dolma pişince şişer o yüzden içi dolmanın yarısına gelecek formda koyuyoruz.
Tencereye su çalkalayıp içine dolmaları dizip dolma taşını koyup üzerine su geçecek halde su ekleyin.
Biraz tuz ve limon tuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Altı kısık ateşte pişiriyoruz servise hazır afiyet olsun.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
17 adet kuru patlıcan dolması
9 adet kabak kurusu
7 adet biber kurusu
7 adet tatlı biber kurusu
Biraz asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 baş kuru sarımsak
50 gram kuyruk yağı
50 gram kıyma
Tuz, karabiber, pul biber ,limon tuzu, salça
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
Su
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize 1. 5 litre su koyup kaynatıyoruz ve içerisine kuru dolmaları koyup haşlıyoruz .
Bu ortada soğan ve sarımsak küçük küçük doğruyoruz ve yoğurma kabına alıyoruz.
Üzerine baharatları ,pirinçi ,kıyma ,kuyruk yağı ,salça ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Kuru dolmada yaşlanınca süzgece koyup üzerine soğuk su döküp süzüyoruz.
Hazırlanan içten dolmaların içine yarım gelecek halde koyuyoruz zira dolma pişince şişer o yüzden içi dolmanın yarısına gelecek formda koyuyoruz.
Tencereye su çalkalayıp içine dolmaları dizip dolma taşını koyup üzerine su geçecek halde su ekleyin.
Biraz tuz ve limon tuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Altı kısık ateşte pişiriyoruz servise hazır afiyet olsun.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı