AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru Dolma agzi nasil kapatilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuru Dolma ağzı nasıl kapatılır?​

Tencereye yan yatırılarak dizilir fakat dizerken her patlıcanın ağzını diğer patlıcanın altında kalacak şekilde dizmeniz lazım yoksa içleri çıkar. Tüm patlıcanlar bitince üzerine bir tabak kapatılır, limonlar sıkılıp üzerine eklenir ve tabağın üzerine çıkacak kadar su eklenir.
Kuru Dolma kaç dakika pişirilir?
Dolmaları 1 parmak geçecek kadar su doldurup, kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır. 30 dakika kaynatılır.

Kuru Biber Dolması nasıl haşlanır?​

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru dolmaları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim. 10-12 dakika haşlayıp süzelim.
- Soğanları küp doğrayıp tencereye alalım.
- Yıkanmış pirinci de ekleyip bir kaç kez karıştıralım.
Kuru Biber Dolması tencerede kaç dakikada pişer?
Patlıcan, kabak, enginar, biber, patates ve benzeri sebzeler ile etli veya etsiz pek çok dolma çeşidi hazırlamak, iç kısımlarını oyup, baharatlarla harmanlanmış pirinç doldurarak şahane dolmalar yapmak mümkündür. Biber dolmasının pişme süresi tencerede 35-40 dk., düdüklüde ise 15-20 dk da pişecektir.
Ben kuru dolma yapacaksam iç harcını 1 gece önceden hazırlayıp gece boyunca buzdolabında dinlendiriyorum. Bu sayede yağını ve baharatların çekerek daha da lezzetli bir hale geliyor. Kemikli et kullanımı tamamen size kalmış, eğer et kullanmayacaksanız et suyu kullanabilirsiniz.
Kuru patlıcan haşlanırken kararmaması için ne yapılır?
Limon ile ovaladığınız patlıcanların bulunduğu kabı da kapalı tutun. Böylece patlıcanın kesilen yüzeylerinin hava ile temasını engelleyerek kararmasını önlemiş olursunuz. Limonlu ve tuzlu suda bekletmek de patlıcanın kararmasını önleyen bir diğer yöntemdir.

Kuru patlıcan nasıl Haşlanmalı?​

Patlıcan kurularını kaynar su dolu bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patlıcanları süzün, sudan geçirin ve süzülmeye bırakın.
 
Geri
Üst