AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuru cilde hangi dogal sabun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kuru cilde hangi doğal sabun?​

Örneğin, gül sabunu, çay ağacı sabunu gibi içeriği ve hidrasyon özellikleri sayesinde nemi tutan ürünler kuru ve hassas ciltler için sabun seçiminde doğru seçimlerdir. Aynı zamanda aloe vera sabunu da kuru ve hassas bir cilt için doğru bir sabun tercihi olacaktır.

Cilde kuru olanlar hangi sabun iyi gelir?​

Kuru Ciltler İçin Sabun Önerisi
Kuru bir cilt türüne sahip olan kişiler, olası bir tahrişe ve hassasiyete neden olabilecek herhangi bir sabun kullanmamalıdır. Kuru cilde sahip kişiler en çok nemlendirici özellikleri çok olan doğal sabunlar kullanılmalıdır.
Kuru saçlar için hangi sabun kullanılmalı?
Bıttım sabunu Yabani fıstık olan bıttım ve menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Saç köklerini besler, kepeği, yağlanmayı önleyip kuru saçları nemlendirir.
Kuru ciltler için hangi Dove sabun?
Kuru cilt bakımı yapan Dove güzellik sabunu, daha yumuşak, daha pürüzsüz ve daha sağlıklı görünen bir cilde kavuşmanız için 1/4 oranında nemlendirici krem içerir. Vücut veya el yıkamak için her zaman kullandığınız katı ve sıvı sabunlar yerine sadece Dove Beauty Cream Bar kullanın.

Yüzü hangi sabunla yıkanmalı?​

Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.

Yüze neden sabun kullanılmaz?​

Sabunlar cildi kurutabilmektedir. Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir.
Aman diyeyim, piyasada o kadar şampuan varken gidip de saçlarınızı sabunla berbat etmeyin. Saçı sabunla yıkamak faydalı. Ancak bu; defne sabunu, bıttım sabunu, hakiki zeytinyağından yapılan doğal sabun kullananlar için geçerli.

Geri