Kuru Biber Kızartması (Acı) Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ kurutulmuş saplı biber (100 gr)
Sıcak su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Kuru Biber Kızartması (Acı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri yıkayıp, iplerinden çıkarın.
Geniş bir kaba alın.
Üzerine kaynar su ekleyip, kapak kapalı olarak 30 dakika yumuşaması için dinlendirin. Süzün.
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
Biberleri ilave edip önlü arkalı kızartın.
Karabiber ve tuz ilave edin.
Parlak hal alınca ocaktan alın.
Üzerine yoğurdu gezdirin.
Tereyağında pulbiber bir kaç saniye kavurup üzerine gezdirin.
Şebit ile servise alın afiyet olsun.
Kuru Biber Kızartması (Acı) Tarifi Fotoğraflı YapılışıKuru Biber Kızartması (Acı)
1 bağ kurutulmuş saplı biber (100 gr)
Sıcak su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Kuru Biber Kızartması (Acı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri yıkayıp, iplerinden çıkarın.
Geniş bir kaba alın.
Üzerine kaynar su ekleyip, kapak kapalı olarak 30 dakika yumuşaması için dinlendirin. Süzün.
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
Biberleri ilave edip önlü arkalı kızartın.
Karabiber ve tuz ilave edin.
Parlak hal alınca ocaktan alın.
Üzerine yoğurdu gezdirin.
Tereyağında pulbiber bir kaç saniye kavurup üzerine gezdirin.
Şebit ile servise alın afiyet olsun.
Kuru Biber Kızartması (Acı) Tarifi Fotoğraflı YapılışıKuru Biber Kızartması (Acı)