- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kurtuluş Savaşında mermiler ıslanmasın diye battaniyeye saran kadın kim?
Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı’nda yaşlı kadın ve erkekler ile birlikte İnebolu’da bulunan cephaneleri Ankara’ya götürülmesinde çocuğu ve kağnısıyla yer alırken kış şartları nedeniyle Aralık 1921’de donarak öldü… Anlatılan odur ki, cephane ıslanmasın diye battaniyesini cephaneye sarmış bebeğinede sarılıp onun donmaması …Milli Mücadele döneminin kadın kahramanları kimlerdir?
İşte Kurtuluş Savaşı kadın kahramanları ve hikayeleri!
- Çete Emir Ayşe. Gerçek adı Emire Ayşe Aliye olan Çete Emir Ayşe, Batı cephesi kahramanlarından birisidir.
- Gördesli Makbule. Gördesli Makbule, Batı cephesinde savaşmış bir kahramandır.
- Hafız Selman İzbeli.
- Halide Onbaşı
- Halime Çavuş
- Kara Fatma.
- Nezahat Onbaşı
- Şerife Bacı
Kadın kahramanlarımızdan bazıları kimlerdir?
Kurtuluş Savaşı’ndaki Kahraman Türk Kadınları
Bombacı Ahmet ne yapmıştır?
Bombacı Ahmet ise harbin en şiddetli zamanlarında kaledeki mücahitlere mühimmat ve erzak taşıdı. Ahmet’in 17 yaşında vefat ettiği biliniyor. Milli mücadelenin ardından Ankara’ya davet edilen Etlioğlu Ahmet Duran’a madalyası ise bizzat Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından göğsüne takıldı.Şerife Bacı kızı Elif’in niçin yanına aldı?
O gün, İnebolu’dan en kağnının cephane yüklenerek Kastamonu’ya doğru yola çıkması gerekiyordu. Hava şartları kötüydü; her yerde kar ve fırtına vardı. Sırayla kağnılara cephaneler yükleniyor, yüklemesi yapılan yola çıkıyordu. Şerife Bacı, köyde bakacak kimsesi olmadığı için biricik kızı Elif’ini yanına aldı.
Kim Kurtuluş Savaşında cepheye silah ve mermi taşırken donarak şehit olmuştur?
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan Kurtuluş Savaşı’nda 9 aylık bebeği ile cepheye silah taşırken donarak şehit olan Kastamonulu Şerife Bacı, Türk kadınının İstiklal Harbi’ndeki sembol isimlerinden biri oldu.
Güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde bize bu onuru, bu sevinci, bu bayramı yaşatan komutanlarımızı, başta Kurtuluş Savaşı’mızın Büyük Komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Saimbeyli ilçemize adını veren kahraman Saim Bey, Aladağlı şehit Ahmet Bey, ilk kadın …
Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı ne için başlatmıştır?
Mustafa Kemal’in Anadolu’ya Gitmedeki Amaçları; – Halkı örgütlemek, – Yurdu düşman işgalinden kurtarmak. 19 Mayıs 1919 da M. Kemal’in Samsun’a çıkışı, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı kabul edilir.
Tarihi Kahramanlarımız kimlerdir?
8 Kurtuluş Savaşı Kahramanı ve İstiklal Hikâyesi