AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurtuluş İlköğretim Okulu Bilgileri Gediz Kütahya

SoruCevap

Yeni Üye
Kurtuluş İlköğretim Okulu Bilgileri Gediz Kütahya

1924 yılında ilçe kaymakamı Osman Nuri Bey tarafından yapılan okulumuz, aynı yıl Osman Nuri Mektebi olarak eğitim öğretime başladı.İki katlı ahşap bir bina olarak hizmete giren okulumuz önceleri Sabır Gazi, sonraları Kumtaş Mahallesi diye anılan yerde inşa edildi.

1936 yılına kadar Ömer Bey mektebi ve İkinci Mektep, 1950 yılına kadar da İnönü Mektebi adıyla eğitim-öğretimini sürdüren okulumuz 1950 yılında “Kurtuluş İlköğretim” adını aldı.

1969-1970 yılında Savak başı mevkiindeki yeni betonarme binasına taşınan okulumuz, 28 Mart 1970 Gediz depreminde diğer binalarla birlikte büyük hasar gördü. Deprem sonrasında farklı bir alanda yeniden kurulan Yeni Gediz’deki prefabrik binasına 4 Ocak 1971’de taşındı.

Bir süre prefabrik binada çalışmalarını sürdüren okulumuz 21 Ekim1983 tarihinde Devlet-Vatandaş işbirliğiyle yapılan 8 derslik, 1 anasınıfı, 1 laboratuar, 1 öğretmenler, 2 idare odası ve 3 WC’ li betonarme binaya geçti.

Daha sonra öğrenci farklılığı nedeniyle, ilçe kaymakamı Sayın Ömer BÜYÜKKENT’ in üstün gayret ve çabalarıyla 5 derslik ve çok amaçlı bir salon ilave edilerek 1992-1993 eğitim-öğretim yılında hizmete girdi.

Okulumuz, okul inşaatları nedeniyle bir süre Atatürk ve Zafer İlköğretim Okullarını bünyesinde barındırdı. Bu zorunluluk gereği bu dönemde okulumuzda ikili öğretime geçildi.

Öğrenci talebine karşı fiziki yetersizlikler nedeniyle ikili öğretime bir süre daha devam edildi.

Nihayet okulumuz fiziki şartları zorlanarak: işlik, öğretmenler odası, çok amaçlı salon ve depo gibi bölümler derslik yapılarak 2002-2003 eğitim-öğretim yılının 2. döneminden itibaren tam gün eğitim ve öğretime geçildi.

Fiziksel Özellikleri: Okulumuz iki binadan oluşmaktadır.

Eski Binada Müdür Yardımcısı odası, Rehberlik odası, Bilişim Teknolojileri Laboratuarı, Beden Eğitimi odası , 9 derslik , Öğretmenler odası mevcuttur.

Yeni Binada Müdür odası, Memur odası, Öğretmenler odası, 2 Fen bilgisi laboratuarı , Çok amaçlı Seminer odası, Kütüphane, 10 derslik, 1 Ana sınıfı, Kantin ve bay bayan öğretmen WC' lerinden oluşmaktadır.

Kurtuluş İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Gediz
Okulun Telefonu: (274) 412 37 25
Okulun Faksı: (274) 412 70 75
Okulun Adresi: Saygılar Mah. Mustafa Bağdatlı Caddesi No:34
Okulun Web Adresi: http://gedizkurtulus.meb.k12.tr/
Okulun E-Posta Adresi: kurtulusioo@gmail.com
Okulun Müdürü: İsmail Hakkı CAN
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok